AnnonceLuk annonce
Nu kommer der terrasse-niveauer ned til vandet

19-10-2018

Entreprenørerne er godt i gang med det store arbejde på kajen ved havneparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Entreprenører er i gang med at renovere kajen ved havneparken, bl.a. bliver der etableret terrasse-niveauer ned til vandet.

Siden de første midlertidige løsninger blev etableret til havneparken, har der været store ønsker fra mange borgere om at der blev mulighed for at kunne komme helt tæt på vandet, og de borgere kan godt glæde sig, arbejdet er nu sat i gang.

De store gravemaskiner begyndte 1. oktober på det store projekt med at etablere nye kajkanter og højvandssikring på strækningen fra Vænget og mod vest, hen til Pilotbroen, hvor lodsbåden lægger til.

Det er første del af etape 1, som skal stå færdig til maj 2019. Herefter fortsætter etape 1, del 2 til oktober 2019, som er kajen fra pilotbroen og mod nord, forbi Asgers Fisk.

”Det er nødvendigt at lave arbejdet i flere etaper sådan at havneparken kan bruges til arrangementer i sommermånederne,” forklarer havnefoged Michael Høy, Kalundborg Kommune.

Det mest spændende i projektet, set med borgernes øjne, bliver helt sikkert at der nu, ud for havneparken, etableres terrasse-niveauer, så man kan sidde helt ned til vandet og nyde udsigten. Flere har også efterspurgt et havnebad, men de må vente lidt endnu.

”Man kan ikke tillade det første år at folk begynder at bade i havnebassinet, da der stadig væk er skibstrafik, med mindre der er nogen som finder ud af at lave et afgrænset område,” siger Michael Høy.

Hele området ved havneparken vil ændre udseende i forbindelse med det projekt som nu er sat i gang, og som skal stå færdigt til maj 2019.

Det sættes en støttemur, en såkaldt højvandssikring, omkring tre meter inde fra den nuværende kaj kant, på den måde bliver der en kant man skal op over for at kunne gå på selve kajområdet, men her etableres der flere steder på strækningen, trappeovergange så man kan gå op over støttemuren og ned på et lavere areal, endvidere vil der i støttemuren, ud for det gamle pakhus, blive lavet nogle indhak med plads til bænke, så man også her kan nyde udsigten ud over vandet.

”Flere borgere har efterlyst nogle permanente løsninger, det får vi nu, og det bliver et rigtigt lækkert rekreativt område, det er der ingen tvivl om, det bliver en helt anden kaj at se på i forhold til det vi kender i dag,” fortæller Michael Høy.

Lige nu er de store maskiner i gang med at grave op og hugge beton af den gamle spunsvæg. Midt i november begynder så arbejdet med at sætte den nye spunsvæg fra Vænget og mod vest, hen til Pilotbroen, og når entreprenørerne slutter del 1 til maj næste år, vil det være et helt anden område omkring havneparken end det vi kender i dag.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0