AnnonceLuk annonce
Nu kan du skaffe en gratis hjertestarter til dit lokalområde

04-04-2019

Modelfoto: Hjerteforeningen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Der er stadig mange steder i landet - også i Kalundborg Kommune, hvor der burde hænge en hjertestarter, og det kan nu endnu lettere blive til virkelighed, da alle kan gå sig til en gratis hjertestarter, når Hjerteforeningen i 2019 gør landsindsamling til en Landsuddeling. 

Når Hjerteforeningen søndag den 28. april samler ind i hele Danmark, kan du gøre en forskel på flere fronter. Hvis man melder sig som indsamler, kan man nemlig udover det gode formål, også få en gratis hjertestarter til sit lokalområde. De indsamlede midler går nemlig ubeskåret til at give danskerne hjertestartere. Fordi hjertestartere redder liv, og fordi hvert sekund tæller, når hjertet stopper.

Nu kan alle i Danmark, herunder altså også i Kalundborg Kommune, få en gratis hjertestarter, da Hjerteforeningen introducerer et nyt banebrydende koncept, og vender idéen om en landsindsamling på hovedet. Når gode mennesker den 28. april næste år banker på din dør og samler ind for Hjerteforeningen, går alle de indsamlede midler til at dele hjertestartere ud til danskerne.

Der er allerede mennesker, der har tilmeldt sig i kommunen, men indtil videre er der kun startet ti grupper rundt omkring i Kalundborg Kommune, og der er ikke nok indsamlere i alle grupper til at få en gratis hjertestarter. Så har man et par timer tilovers søndag den 28. april, kan man altså være med til at gøre en forskel, idet et lokalområde i Kalundborg kan få en gratis hjertestarter ved fælles hjælp.

Enkelt og ligetil 

Idéen er enkel. Man samler en gruppe, der vil gå mindst 15 ruter. Derefter modtager gruppen en gratis hjertestarter, som gruppen selv kan beslutte, hvor skal hænge. Kommer der ikke penge nok i gruppens indsamlingshjerter, dækker Hjerteforeningen resten, og bliver der penge i overskud – ja, så bliver der bare delt endnu flere hjertestartere ud. Med det nye initiativ kan alle gøre en forskel i lokalområdet, så det bliver et mere trygt sted at bo.

Sådan gør du:

Går du og din gruppe mindst 15 indsamlingsruter tilsammen, giver Hjerteforeningen en hjertestarter og et varmeskab - monteret og tilsluttet lige der, hvor I mener, den gør allermest gavn. Det eneste krav er, at hjertestarteren hænger et sted, hvor den er offentligt tilgængelig på alle tider af døgnet.

Du kan deltage i en gruppe med din familie, naboer, kollegaer, fodboldkammerater eller andre, der sammen med dig vil samle ind til en hjertestarter. Det tager ca. to timer at gå en rute. Alle kan starte en hjertestartergruppe eller koble sig på en allerede eksisterende gruppe. Man behøver ikke gå i det lokalområde, hvor hjertestarteren skal hænge. Sidste chance for at starte en gruppe er den 8. april.

Hvorfor er der brug for flere hjertestartere?
Hvert år bliver ca. 4.000 danskere ramt af hjertestop uden for hospital. Det kan være helt afgørende for overlevelse ved hjertestop, at der bliver anvendt en hjertestarter, inden ambulancen når frem. Sandsynligheden for at overleve kan være helt op til 50-70 procent højere, hvis en person med hjertestop modtager genoplivning med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.

Fakta om Landsuddelingen
Hjerteforeningen garanterer, at 15 ruter udløser en hjertestarter inklusive skab og korrekt opsætning ved en autoriseret elektriker. Hvis en gruppe samler særligt mange penge ind, går det overskydende beløb til at sætte andre hjertestartere op. Samtidig med uddelingen af en hjertestarter tilbyder Hjerteforeningen grupperne, der har samlet ind, et gratis Hjerteredderkursus – 30 minutters introkursus i genoplivning.

Læs om Hjerteforeningens Landsuddeling på www.hjerteforeningen.dk/landsuddeling og på https://deltag.landsuddeling.dk/grupper.aspx?acgrupper=choose&vej=&omraaderid=&click=&change=&postnummer=4400 kan du se, hvor i dit nærområde, der er startet grupper op.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0