AnnonceLuk annonce
Nu får handicappede børn deres eget håndboldhold

22-05-2020

De tre børn Julian, Thor og Sofia sammen med Kasper Nielsen, Anne-Dorte Jensen, Nadia Jensen, Jacob Olsen og Katrine Olsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

LykkeLiga er nu en realitet i SBI-Svebølle Boldklub. Så nu kan udviklingshæmmede og handicappede børn og unge også opleve glæden ved at spille håndbold og være del af et fællesskab.

LykkeLiga blev startet i 2016 af den tidligere landsholdsspiller, Rikke Nielsen, der er mor til Magda som har Down Syndrom. Siden har LykkeLiga spredt sig over hele landet, og torsdag kunne SBI så endelig, efter lang tids arbejde, præsentere en afdeling af LykkeLiga i Svebølle, i øvrigt den første afdeling på Vestsjælland, så dermed kan lokale børn i alderen 5-15 år med udviklingshandicaps og specielle behov se frem til at spille håndbold med ligesindede.

Initiativet til SBI nye håndboldhold kommer fra Katrine Olsen, og hendes far Jacob Olsen. Katrine spiller selv håndbold og arbejder i hverdagen med børn med særlige behov på Sigrid Undsets Skolen, og Jakob er mangeårig håndboldtræner.

”Jeg så LykkeLiga i fjernsynet og fik så ideen til at starte en lokal afdeling i Svebølle, jeg kontaktede Rikke Nielsen i februar, og fik hurtigt svar tilbage, og har så fået opbakning fra både bestyrelsen i SBI samt en række af frivillige som vil være med, og vi har også allerede opbakning fra flere forældre med handicappede børn,” fortæller Katrine Olsen.

Torsdag formiddag var forældre, børn, frivillige og bestyrelsen i SBI samlet i Svebøllehallen tilk præsentation af LykkeLige, og for at spille lidt håndbold, og planen er at børnene skal mødes et par gange inden sommerferien.

Hyggemor

Blandt de mange frivillige der allerede er tilknyttet holdet, er Anne-Dorte Jensen, hendes rolle bliver som ’hyggemor’, der kan binde et snørebånd, kramme og tåle lidt snot på skulderen.

”Jeg glæder mig vanvittigt meget, jeg skal både kramme og spille lidt bold med børnene, det bliver spændende,” fortæller Anne-Dorte Jensen.

Kasper Nielsen fra Rørby, far til Julian, er valgt til forældrerepræsentant, og han er begejstret for at LykkeLiga er kommet til Kalundborg Kommune.

”Jeg overvejede faktisk selv at starte noget op i Kalundborg, men fik så kontakt med Katrine, så det er bare fantastisk, at der er nogen som brænder for det her projekt, og jeg skal nok støtte alt det jeg kan, det her er virkeligt noget som har manglet,” fortæller Kasper Nielsen og fortsætter,

”Vi har prøvet at se på mulighederne på et almindeligt håndboldhold for vores søn Julian, men det ville bare blive nederlag på nederlag, derfor er det her fantastisk.”

Bestyrelsen i SBI var da heller ikke i tvivl om at LykkeLiga var en god ide da de blev præsentret for ideen.

”Katrine og Jacob præsenterede ideen for bestyrelsen, og vi sad alle med hænderne over hovedet og sagde ’yes’, lad os komme i gang, så vi glæder os rigtigt meget,” fortæller Henrik Nielsen, formand for SBI.

En række lokale sponsorer har allerede meldt sig på banen til støtte for SBI LykkLiga, bl.a. Meny Kalundborg, Punkt1, Pankas, Moderne VVS og Høng Antenneservice

LykkeLiga SBI kan følges på holdets Facebookside, klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0