AnnonceLuk annonce
Nu bliver det lettere at sortere sit affald hjemme

13-08-2020

Nye affaldsbeholdere skal gøre det lettere at sortere for borgerne derhjemme. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En endnu større del af husholdningsaffaldet fra Kalundborg Kommune skal genanvendes, og det skal være nemmere at gøre det derhjemme. Derfor får alle husstande og kommunale institutioner nye beholdere til sortering i løbet af efteråret.

Fra 1. september og frem til udgangen af oktober 2020 får alle borgere i Kalundborg Kommune nye affaldsbeholdere. Det skal nemlig blive nemmere for alle at sortere mere derhjemme. Alle husstande vil modtage en ekstra affaldsbeholder til sortering af papir, karton, metal og plast. 

”Kalundborg Kommune er en forholdsvis stor kommune, og derfor har vi netop sat to måneder af til at få kørt de nye beholdere ud til alle borgere. Jeg håber, at borgerne vil tage godt imod de nye affaldsbeholdere og være med til at sortere lidt mere derhjemme, så vi får gjort de materialer, vi får til overs i vores hverdag, til ressourcer til gavn for miljøet,” fortæller Jakob Beck Jensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune, og fortsætter: ”Borgerne har faktisk sorteret deres husholdningsaffald længe ved netop at aflevere det på genbrugspladsen og i kuber rundt om i kommunen. Nu gør vi det nemmere for dem ved at køre nye beholdere ud til alle. Det er en god service, som gør det muligt at sortere ved husstanden, og man slipper for ofte at skulle køre ud til genbrugspladsen,” siger Jakob Beck Jensen.

Ny beholder erstatter ikke rest- og biobeholderen

Borgerne sorterer allerede nu bioaffald fra restaffaldet i den beholder, som de har stående ved husstanden. Med den nye beholder skal de til at sortere metal, plast, papir og karton fra 1. november. Det betyder, at den nye beholder altså ikke erstatter rest- og biobeholderen. Inden længe får alle borgere et brev i e-Boks om udvidelsen af affaldsordningen fra Kalundborg Kommune.

Se affaldsbeholder på genbrugsstationer og biblioteker

Allerede nu kan borgerne se den nye beholder, hvor meget den fylder, og hvad de kan komme i den. Fra i dag og frem til 1. november er beholderen udstillet på alle kommunens genbrugspladser, på bibliotekerne i Kalundborg, Ubby, Gørlev og Høng samt på Kalundborg Rådhus. Her kan man tage mål, hvis man skal udvide standpladsen derhjemme. På de udstillede affaldsbeholdere hænger der tillige brochurer med information om den nye sorteringsordning.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0