AnnonceLuk annonce
Novozymes rækker ud til børnefamilierne

06-04-2020

Mens Coronavirus har sendt alle danske skolebørn på hjemmeundervisning, har Biotech Academy og Novozymes skabt et univers på internettet, der giver inspiration til biologiundervisningen og til at gå på svampejagt ude i naturen. 

Coronavirussen har lukket Danmark ned, og danske skolebørn er hjemme på tredje uge. Og i mange   danske hjem sætter dét børn, deres familier og skolelærere i en særlig situation, når både den daglige undervisning og hjemmelivet skal klares på nye måder. 

”Sammen med Biotech Academy, åbner vi op for et nyt univers, hvor børn og deres forældre kan finde inspiration til biologi-undervisningen derhjemme og til at tage på svampejagt ude i naturen”, siger Sara Landvik, der er forsker hos Novozymes og ekspert i svampe. 

Forstå naturen
Sara har selv børn og skal balancere en hverdag med hjemmearbejde og undervisning af sine børn.
”Naturen er fantastisk, og den har stor indflydelse på vores liv. Dét kan vi se med Coronavirus, men i stedet for at være bange, så vil vi med dette univers på nettet gerne give inspiration til at forstå biologi og svampe og til at finde en god anledning for at opleve naturen på nye måder,” fortæller Sara Landvik.

Værd at vide
Lærings-universet findes på wondersofbiology.com/ og kan benyttes af alle. 

Sitet indeholder en introduktion til biologi og svampe samt en række online eksperimenter og skriveopgaver, udendørsaktiviteter og opskrifter. Du kan bl.a. kaste dig ud i at gro østershatte, brygge den populære fermenterede drik kombucha eller følge guiden til sæsonens svampe i naturen.

Her er også undervisningsmanualer for lærere og forældre, og der er en hel sektion om arbejdet med svampe inden for bioteknologien, og hvordan svampe og biologi kan hjælpe med at skabe en mere bæredygtig verden. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0