AnnonceLuk annonce
Jubilæumfest i kæmpe telt på Gisseløre

02-09-2019

En række af lokale foreninger hjælper til med at gøre klar til den store jubilæumsfest. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kaundborg.dk

På Gisseløre står der igen et meget stort festtelt. Denne gang er det dog ikke festteltet på Kalundborg Rocker, der er tale om, men derimod Novozymes, der har fået sat et meget stort festtelt op i anledning af årets sommerfest på fredag samt 50 års jubilæum.

Det meget store festtelt, på 3.588 m2 (ti meter højt), der står på Gisseløre er sat op i løbet af sidste uge, og skal huse 1.500 ansatte ved Novozymes i Danmark, der skal feste på fredag til årets sommerfest. Novozymes skal nemlig for første gang afholde deres sommerfest i Kalundborg. Det gør de, fordi Novozymes Kalundborg faktisk også har 50 års jubilæum i disse dage, og man har derfor valgt, at Kalundborg bliver location for årets sommerfest, hvilket man ikke har afholdt i Kalundborg tidligere.

50 års jubilæum og renere tøj

For 50 år siden blev enzymproduktionen altså sat i gang hos Novozymes i Kalundborg, og tøjet blev pludselig meget renere.

”Det er faktisk netop i disse dage, at man satte enzymproduktionen i gang for 50 år siden på Novozymes. Det var dengang man fandt ud af, at enzymer fjernede pletter på vasketøjet, og så satte man produktionen af de gærede enzymer, der bliver brugt til vaskepulver, i gang. Kalundborg blev valgt bl.a. pga. jernbanen, havnen og fordi der var en masse jord, ligesom der var gode muligheder for god arbejdskraft. Kommunen ville rigtig gerne have os, og så blev det her, og det har jo været en succeshistorie siden. Vi er ’still going strong’, vi investerer i arbejdspladsen, og producerer mere år efter år. Kalundborg er stadig den største fabrik med den største produktion af enzymer,”vsiger Jesper Haugaard, der er vicepræsident for produktionen i Danmark ved Novozymes i Kalundborg.

Legendariske fester

Der er omkring 3.500 ansatte på Novozymes i Danmark, og de 1.500 af dem kommer altså til Kalundborg på fredag for at feste. Der vil ligeledes være store kunstnernavne på plakaten til festlighederne på Gisseløre fredag den 6. september. Jan Gintberg kommer og underholder, ligesom Thomas Helmig, Peter A.G. og The Antonelli Orchestra vil synge og spille for de mange gæster. 

”Novos sommerfester har jo altid været legendariske, og vi har været mange steder, herunder lejet Dyrehavsbakken, været på Marienlyst, forskellige steder i København osv., og i år blev det altså Kalundborg, fordi der er 50 års jubilæum. Hvorvidt det bliver herude igen, det ved jeg ikke. Men der er god opbakning fra københavnerne, selvom det nu er dem, der skal med bus til Kalundborg, og ikke omvendt. Faktisk er der rigtig god opbakning fra alle, da vi bliver 1.500 til festen. Vi plejer at ligge på omkring 1.000-1.100, så det er flot,” fortæller Jesper Haugaard, og fortsætter:

”Vi har faktisk lukket så meget af produktionen ned på dagen, som muligt, for at så mange som muligt kan komme med til festen.”Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0