Novo Nordisk direktør flytter til USA

Byggeprojektet i Clayton, North Carolina, USA i november 2018. Foto: Novo Nordisk

Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg, bliver pr. 1. februar også ansvarlig for en helt ny fabrik i Clayton, North Carolina, USA. Det betyder at Michael Hallgren flytter til USA.

Novo Nordisk er i gang med at bygge en ny fabrik i Clayton, North Carolina, USA, der skal producere diabets API (de aktive ingredienser i Novo Nordisk’s diabetesprodukter) – som virksomheden har gjort det i Kalundborg i snart 50 år.

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, bliver fra 1. februar 2019 også ansvarlig for den nye fabrik i USA og får dermed ansvaret for to geografiske produktionsfaciliteter.

Der er allerede etableret samarbejde mellem produktionsfaciliteterne i Kalundborg og i Clayton, fortæller Michael Hallgren: ”Vi har fra opstart i 2015 og igennem hele projektfasen haft et tæt samarbejde med vores kolleger i USA, og dette intensiveres nu, hvor vi nærmer os, at projektet skal overgå fra byggeprojekt til faktisk produktion. I den forbindelse har jeg fået det samlede ansvar for Novo Nordisk diabetes API produktion i både Clayton og i Kalundborg.”

Michael Hallgren fortæller, at det styrkede link mellem de to produktionsfaciliteter er en naturlig og forventet udvikling, idet de to faciliteter har identiske produktionsprocesser.

”Når fabrikken i Clayton bliver operationel i 2020, bliver det første gang, at Novo Nordisk skal producere diabetes API uden for Kalundborg. I dag producerer vi cirka halvdelen af verdens insulin i Kalundborg”, siger Michael Hallgren og understreger, at fabrikken ikke vil overtage den produktion, der er i Kalundborg: ”Fabrikken i USA bliver et tillæg til den produktion, vi allerede har i Kalundborg”, fastslår han og understreger endvidere, at Novo Nordisk fortsat forventer betydelige investeringer i Kalundborg, ligesom det har været tilfældet de sidste mange år.

Om det forudgående samarbejde med kollegerne i Clayton fortæller Michael Hallgren: ”samarbejdet spænder bredt. Blandt andet har omkring 350 medarbejdere fra fabrikken i Clayton været på kortere og længere oplæringsophold i produktionen i Kalundborg. Ligesom omkring 20 medarbejdere fra Kalundborg er rejst til Clayton for at arbejde med at opbygge fabrikken og gøre den klar til produktion.”

Snart bliver det Michael Hallgrens tur til at rejse over Atlanten: ”Mit nye udvidede ansvar betyder, at fra den 1. februar 2019 bliver mit primære arbejdssted i Clayton. Jeg vil fortsat være i Kalundborg ca. 1 uge hver måned, hvor jeg vil deltage i en række både interne og eksterne forretningsaktiviteter.”

Netop Novo Nordisk store engagement i lokale partnerskaber og satsninger i Biotekbyen Kalundborg, som fx uddannelsessatsningen, Kalundborg Symbiose, Kalundborg Rekrutteringsalliance, Knowledge Hub Zealand og BIOPRO, vil være uændret, understreger Michael Hallgren: ”Vi håber, at disse gode partnerskaber ikke blot kan bidrage til fortsat at skabe vækst virksomhederne, i lokalområdet og i Danmark – men måske endda kan skabe værdi på tværs af vores nye internationale organisation.”

Del