AnnonceLuk annonce
Novo Nordisk investerer yderligere 225 mio. kr. i Kalundborg

12-06-2020

kontakt@tv-kalundborg.dk

Investeringen er en ud af flere investeringer, der er annonceret i år. På Novo Nordisks produktionsfacilitet i Kalundborg produceres i dag en række produkter til diabetesbehandling, og med den seneste investering vil eksisterende produktionsanlæg blive ombygget og udvidet for at skabe yderligere kapacitet til produktion af fremtidens produkter. Projekterne forventes afsluttet i 2021.

”Vi har 50 års ekspertise i Kalundborg, og alene fra årtusindeskiftet har Novo Nordisk investeret mere end DKK 16 mia. i produktionsfaciliteten i Kalundborg. I år har vi annonceret en række yderligere investeringer i vores produktionsfacilitet, hvilket understreger Novo Nordisks ambition om en fortsat styrket tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg. Vi glæder os rigtig meget over den positive udvikling i Kalundborg, der samtidig understreger, at produktionsfaciliteten i Kalundborg er en hjørnesten i virksomhedens globale produktionsnetværk,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg.

I februar annoncerede Novo Nordisk investeringer for 800 mio. kr. i opgraderinger og udvidelser af produktionsfaciliteten i Kalundborg i forbindelse med ombygning og udvidelse, så man i fremtiden vil kunne producere både eksisterende samt næste generations diabetesprodukter. I maj annoncerede virksomheden endnu en investering på 150 mio. kr. i en ny produktionslinje til pak af tabletter. Investeringen på 225 mio. kr. kan lægges til de tidligere annoncerede investeringer, og skaber yderligere kapacitet til produktion af fremtidens produkter.

Nye kolleger til stærkt team

Michael Hallgren uddyber, at der med investeringen følger omkring 20 nye projektrelaterede stillinger primært målrettet akademikere og specialister.

”Vi glæder os rigtig meget over denne anerkendelse af Novo Nordisk Kalundborgs vigtige rolle i fremstillingen af fremtidens produkter. Vi har i forvejen stærke kompetencer og mange års erfaring i Kalundborg, og derfor har vi også et rigtig godt udgangspunkt for at byde nye kolleger velkomne til et stærkt team og nye, spændende opgaver,” siger han.

Om Novo Nordisk Kalundborg

Novo Nordisks produktionssite i Kalundborg blev etableret i 1969 og dækker i dag et areal på 1.200.000 m2. Novo Nordisk Kalundborg beskæftiger omkring 3.000 medarbejdere, og produktionsfaciliteterne i Kalundborg udgør en hjørnesten i Novo Nordisks globale produktion. Her produceres 50% af verdens insulin samt en række biofarmaceutiske produkter. Derudover pakkes og monteres eksisterende diabetes- samt biofarmaceutiske produkter og i fremtiden også tabletter i Kalundborg. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0