AnnonceLuk annonce
Nostalgisk jul på skinner

18-12-2016

Der var stor interesse for det gamle damplokomotiv på stationen i Gørlev. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Hele weekenden har damplokomotivet DSB K564 været sat ind på strækningen mellem Høng og Gørlev, ægte nostalgi i røg og damp.

Selv om det gamle damplokomotiv K564 er mere end 100 år gammelt er det stadig fuldt funktionsdygtigt, hele denne weekend har det kørt på strækningen mellem Høng og Gørlev, hvor publikum kunne komme med på en hyggelig  nostalgisk jule tur på skinner i de gamle to akslede træbeklæde DSB vogne med åbne ende perroner fra 1920’erne, de såkaldte rystevogne.

I en af vognene var der mulighed for at købe gløgg, æbleskiver, kaffe og vand, og den mulighed var der rigtigt mange som benyttede sig af.

Det gamle tog har kørt fem ture både lørdag og søndag.

Ny vandkran

For folkene bag Vestsjællands Veterantog og øvrige tog entusiaster var den første tur til Gørlev noget særligt, for første gang var det nemlig muligt at tanke vand på toget fra en rigtig ’vandkran’, helt som i gamle dage.

Vandkranen har for mange år siden stået på Stenlille Station, men har i en årrække været gemt væk på lageret hos togfolkene i Høng.

Nu er vandkranen renoveret, der er støbt fundament på stationen i Gørlev og vandledningen er gravet ned, og lørdag formiddag blev der så tanket vand på toget, helt som i gamle dage.

Tidligere har der været brugt en brandslange når toget skulle tanke vand.

Opsætning og renovering af vandkranen er blevet mulig via tilskud fra LAG midler og DJK Fonden.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0