AnnonceLuk annonce
Norsk missilfartøj i Kalundborg

12-06-2021

Af Jens Nielsen

Fredag aften anløb de norske missilfartøj i Skjold-klassen Kalundborg Havn.

Et af det Norske Søværns missilfartøjer Gnist, anløb først på aftenen fredag Kalundborg Østhavn. Lørdag morgen klokken 10 var besøget i Kalundborg slut, og fortøjningerne blev kastet og det norske krigsskib satte kursen ud af Kalundborg Fjord.

Den specielle gæst er konstrueret som en slags hybrid mellem en luftpudebåd og en katamaran, skroget er formet som et katamaranskrog, men mellem skrogene er der monteret fleksible skørter. Mellem skørterne bliver der pumpet luft ind, som sørger for overtryk, hvilket gør at skibene vil hæve sig over søen mere end skibenes opdrift ellers skulle tillade. Dette giver lav vandmodstand og dermed højere hastighed.

Det 47,50 meter lange og 13,50 meter bredde missilfartøj er bygget i 2007 og er drevet af flere gasturbiner som gør det mulig at skyde en fart af 60 knob.

Det norske krigsskib er bevæbnet med NSM antiskibsmissiler som sit primære våbensystem og til luftforsvar har Skjold-klassen en 76 mm kanon

Gnist er et af i alt seks ens fartøjer, som er meget vanskelig at opdage visuelt da skibet er malet i et højteknologisk sløringsmønster.

Det har ikke været muligt at få oplyst hvorfor det norske missilfartøj gæstede Kalundborg Havn.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0