AnnonceLuk annonce
Normeringer til debat

29-05-2019

Normeringer i daginstitutionerne til debat tirsdag aften på Postgaarden. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fire engagerede forældre til børn i daginstitutioner, havde tirsdag aften inviteret politikere til debat om bedre normeringer i daginstitutionerne.

Omkring 40 forældre, bedsteforældre og lokale politikere var tirsdag aften mødt op på Postgaarden til debatmøde om minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne, sammen med 10 politikere opstillet til det kommende folketingsvalg.

Det var styregruppen bag ’Bedre normeringer – Kalundborg’, Christina H. Jensen, Jeanette Wiberg Hansen, Maria Neslo Christiansen og Nanna Jørgensen, som havde arrangeret valgmødet, og foruden tilhørerne var også TV2 Nyhederne mødt op for at dække mødet, som foregik samtidigmed at TV2 sendte dokumentaren, Daginstitutioner bag facaden.

”Vi ser personale i daginstitutionerne hver dag, som kæmper en kamp for at være der for vores børn, de yder en indsats, i en alt for presset hverdag. Netop derfor skal vi have minimumsnormeringer i daginstitutioner,” sagde Nanna Jørgensen fra styregruppen i sin velkomst, og fortsatte,

”Vi står her i dag fordi vi mener det er vigtigt at holde gang i den her debat, en debat som ikke kun handler om minimumsnormeringer, men en debat som også handler om både børnenes og pædagogernes trivsel, og hele Danmarks trivsel.”

Efter den traditionelle præsentationsrunde fra politikerne spurgte journalist Bjarne Robdrup, som var ordstyrer på valgdebatten, politikerne om hvem der siger ja til minimumsnormeringer, det var der fem politikere som svarede ja til, mens de øvrige fem politikere svarede ja til at stille en anden løsning i stedet.

Selve diskussionen om, hvorvidt der skal være faste normeringer i daginstitutionerne eller ej, kom da også til at fylde det meste af aftenens debat. 

’Bedre normeringer – Kalundborg’ mener at normeringen i Kalundborg Kommune skal være tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn pr. voksen i daginstitutionerne.

Følgende politikere deltog på mødet: Jonas Ghiyati (SF), Anne Grete Kamilles (AL), Jeppe Hedegaard Sørensen (R), Jesper W. Hansen (K), Tonny Voldby Pedersen (NB), Jacob Jensen (V), Jeppe Jakobsen (DF), Eva Flyvholm (EL), Rasmus Horn Langhoff (S), Emil Blücher (LA).


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0