AnnonceLuk annonce
Nomineret til idrætspris på 75.000 kroner

19-12-2018

Lis Bay fra Tissø Roklub er nomineret til prisen som Årets Energibundt. 

Af Jens Nielsen

Siden starten af november er flere end 500 frivillige fra hele landet blevet indstillet til Danmarks Idrætsforbund og Ørsteds pris Årets Energibundt. Nu er tre kandidater valgt ud, og den 5. januar afsløres det, hvem der skal have prisen og de 75.000 kroner, som følger med æren. En af de nominerede er Lis Bay fra Tissø Roklub.

Danmarks Idrætsforbund og Ørsted vil gerne hylde det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne landet over og uddeler derfor for tredje år i træk Årets Energibundt. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

Og dem er der tilsyneladende mange af. Over 500 frivillige fra hele landet er blevet indstillet til prisen, der vil blive overrakt til DR's store show SPORT 2018 den 5. januar 2019 i Boxen i Herning.

Vinderen får 75.000 kr., hvoraf de 50.000 kr. går til klubben og resterende 25.000 kr. går til vinderen selv, 2. og 3. pladsen bliver belønnet med 10.000 kr. hver.

Blandt de tre kandidater er initiativtager, ungdomstræner, sponsoratindsamler, mentor og altmuligdame, 76-årige Lis Bay fra Tissø Roklub.

Lis er nomineret for sin omsorgsfulde indsats, og sin enorme energi ved hver eneste træningsaften.Unge og ældre. Elite og bredde. Straffede og udviklingshæmmede. I Tissø Roklub skal der være plads til alle. Og ligesom der skal være trænere til de ambitiøse, så skal der også være kræfter til at tage sig af dem, der har det svært. Det har været Lis Bays udgangspunkt i de mange år, hvor hun har været aktiv i Tissø Roklub.

”Vi ligger jo helt ude for lands lov og ret. De, der bor tættest på klubben, har 10 kilometer på cykel eller i bus for at komme til træning. Så vi skal gøre meget for at tiltrække medlemmer og for at alle føler sig velkomne i klubben,” fortæller Lis Bay.

Ud over opmærksomheden på mennesker med udfordringer banker Lis’ hjerte for rosporten. Lis arrangerer træningsture for ungdomsafdelingen og har været med til at rejse penge til klubbens træningslokale med ergometermaskiner – en disciplin som Lis selv har flere verdensmesterskaber i.
 
Engagementet som frivillig har Lis klare holdninger til:

”Hvis jeg kunne bestemme, skulle alle være med i foreningslivet. Alle hjælper og bidrager. Man lærer at hjælpe hinanden, tage hensyn til hinanden og respektere hinanden, ”slutter Lis Bay.

De to andre som også er nomineret til den flotte pris er Gitte Paulsen fra Lindholm Badminton Klub og Anders Scheibel fra Roskilde BMX-klubFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0