AnnonceLuk annonce
Ni ´Badepunkter´ i Kalundborg Kommune

21-06-2020

Af Jens Nielsen

Sommervejret har for alvor ramt Danmark, og flere steder er vandtemperaturen oppe omkring 20 grader. Dermed er badesæsonen officielt i gang, og badegæsterne kan springe i bølgen blå på en af de mange strande, der har hejst et af Friluftsrådets badeflag. I Kalundborg Kommune er ni strande udpeget som et badepunkt.

Friske dyp i rent og klart vand, sand mellem tæerne, lune gryder i klitterne, og duften af tang og saltvand. Det er noget af det, mange forbinder med badeferie i Danmark. I øjeblikket stiger temperaturerne i både luften og badevandet støt, og badevandstemperaturen er mange steder i de indre farvande oppe omkring 20 grader, hvor vandet opleves som behageligt at springe i for de fleste. Og i år bliver der rig lejlighed til at opleve og genopleve alle de gode minder om sommer herhjemme på en af de over 200 havne og badesteder, der er mærket med et af Friluftsrådets to officielle flag til strande og havne.

Friluftsrådet har i 2020 tildelt Blå Flag og Badepunkt til i alt 231 badesteder og havne rundt om i Danmark. 39 af disse får i år status som Badepunkter. Badepunkter er strande, som vi kender dem flest fra Danmark: rent vand, gode badeforhold og strande der passer til omgivelserne. Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed, basal infrastruktur og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man på mange Badepunkter finde særlige natur- kultur- og friluftsoplevelser, og strandene vil ofte have bære præg af områdets lokale identitet.

I Kalundborg Kommune er ni strande udpeget som et badepunkt, det drejer sig om Bjerge Sydstrand, Reersø Nordstrand, Vesterlyng Nordstrand, Bjerge Nordstrand, Kysttoften, Kalundborg, Ulstrup Sønderstrand, Saltbæk Badebro, Gisseløre Badebro og Mullerup Strand

Gode, simple badesteder

Badepunkter findes i hele Norden, og i Danmark drives mærkningen af Friluftsrådet, der foretager kontroller af badestederne, ligesom vandkvaliteten løbende monitoreres af kommunerne. På både Blå Flag-strande og Badepunkter er der således garanti for ordentlig vandkvalitet og en sikker badeoplevelse.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0