Next stop Angola

Af Jens Nielsen

Siden starten af april måned har tre offshore-skibe fyldt godt op i Kalundborg Havns østhavn, men nu har det ene af skibene sagt farvel til Kalundborg og sat kursen syd over.

De tre ankerhåndteringsfartøjer Pacific Dragon, Pacific Discovery og Pacific Dispatch fra det Singapore-baserede rederi Swire Pacific Offshore, har siden starten af april været lagt op i Kalundborg Havn grundet manglende arbejde.

De første meldinger fra Kalundborg Havn var, at de skulle ligge i Kalundborg i op til et år, men først i juli måned oplyste Kalundborg Havn så, at to af skibene vil forlade Kalundborg inden længe.

Lørdag stævnede Pacific Dragon så ud af Kalundborg Fjord med kurs mod Angola.

Her vil ankerhåndteringsfartøjet være fremme d. 11. august.

Hvornår de to øvrige skibe forlader Kalundborg er der ikke nogen oplysninger om på nuværende tidspunkt.

Skibene er beregnet til at bugsere offshore-platforme på plads, og har en længde på 92 meter og en bredde på 22 meter. Til gengæld er deres dybgang kun på 7,5 meter, hvilket gør, at de ligger perfekt ved kaj 3 og 4 i Kalundborg Havn, hvor vanddybden er 8 meter. 

Kalundborg Havn har fået en række klager om støj fra de tre oplagte ankerhåndteringsbåde. Det er især området omkring Møllebakken og Bryggervænget, der har været generet mest.

Del