AnnonceLuk annonce
Nej-de borer ikke efter olie

19-05-2020

Af Jens Nielsen

Arbejdet med at udtage en lang række af boreprøver af havbunden ud for Kalundborg Havnepark er begyndt i dag tirsdag. Boreprøverne skal bruges til at fastlægge udførelsen af etape 2, som omhandler moler og en helt ny skibbro.

Firmaet CG Jensens arbejdsflåde Jack-up Explorer er mandag formiddag, sammen med ingenørvirksomheden Geo, gået i gang med at tage en lang række boreprøver i havbunden ud for Kalundborg Havnepark. Og selv om det specielle fartøj, en arbejdsflåde på støtteben, godt kan minde om en boreplatform i miniformat, så er der altså ikke tale om, at der bores efter olie.

På Arbejdsflåden står en lastbil med boreudstyr, som borer ned i 22 metes dybde for at hente prøverne af undergrunden. Et arbejde der kommer til at stå på i mindst i to uger, oplyser havnefoged Michael Høy, Kalundborg Kommune.

Arbejdet med at udtage en lang række prøver, er de første skridt til næste etape af havneparken, den såkaldte etape 2, som omhandler nye moler, havneindsejling og en helt ny skibbro som skal opføres lige ud for Skibbrogade.

”Rammerne for arbejdet ligger ret fast, men hvordan det skal udføres, skal boreprøverne blandt andet være med til at fastlægge, om der skal være stenkastninger, om der skal rammes pæle, skal det være i stål, eller skal det være i træ,” siger Michael Høy.

Arbejdet med etape 1, de nye kajkanter i havneparken og den gamle vesthavn er så godt som færdig, der er afleveringsforretning d. 1. juni.

Michael Høy regner ikke med at arbejdet med etape 2 rigtigt går i gang før først i 2021.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0