AnnonceLuk annonce
Naturpark Åmosen i Gørlev by

02-12-2020

Formand for Gørlev Lokalråd Jonas Henriksen (tv), kulturformidler Julie Dam-Larsen og naturvejleder Anders Søgaard glæder sig til at komme i gang med den nye Naturpark Åmosen Gateway.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Gørlev og omegns Lokalråd har modtaget penge fra Nordea Fonden samt Kalundborg Kommune til finansiering af en Naturpark Gateway midt i Gørlev by. 

Nordea Fonden har givet 902.719 kr. til projektet, og Kalundborg Kommune har suppleret med 250.000 kr. til Naturpark Gateway, der er et bynært område med aktiviteter, formidling og læring. 

Naturpark Gateway bliver opbygget i et spændende vikingetema, hvor børn og voksne motiveres til leg og større kendskab til Naturpark Åmosen. I Naturpark Gatewayen vil der blive formidlet historier fra Naturpark Åmosen – disse fortælles i høj grad af lokale skoler og daginstitutioner. Idéen er, at tiltaget dermed også vil trække forældre og bedsteforældre til, der gerne vil opleve børn og børnebørn på skærmene.

Opstarten af projektet skydes i gang mandag den 7. december mellem 08:30-11:45 på Gørlev Skole, hvor 1. og 2. klasse skal lege vikinger med gode historier, tegninger, bål, hjelme og sværd.

For at skabe nem adgang til aktivitet og formidling for så mange som muligt, har Kalundborg Kommune valgt at donere et 800 m2 areal centralt i Gørlev by. Arealen ligger ved siden af Gørlev Biblioteket og den lokale Rema1000-forretning. Der er dermed masser af parkeringspladser i tilknytning til Naturpark Gateway.

I første omgang henvender pladsen sig til lokale børnefamilier, dagplejere, skoler og daginstitutioner, men Gørlev er også nærmeste handelsby for et stort opland med ca. 3.500 sommerhuse, turisterne vil derfor også, primært i sommersæsonen, få stor glæde af parken. Ved besøg i Naturpark Gateway vil alle blive inspireret til besøg i den omkringliggende Naturpark Åmosen, som har meget at byde på. Alt i Naturpark Gateway i Gørlev vil være i vikingestil, som en slags temapark med forskellige muligheder.

Designinspiration fra børnene

Formiddagen på Gørlev skole den 7. december bliver arrangeret af Naturpark Åmosen ved kulturformidler Julie Strandby Dam-Larsen, naturvejleder Anders Søgaard samt Jonas Henriksen fra Gørlev og omegns Lokalråd.

Julie Strandby Dam-Larsen og Anders Søgaard vil her fortælle børnene fra 1. og 2. klasse nogle spændende historier fra vikingetiden – herefter skal børnene tegne flotte og fantasifulde vikingetegninger. Tegningerne indsamles og sendes, som designinspiration, til de legepladsleverandører, der byder på opgaven. På den måde kan børnene være med til at udforme selve udsmykningen i parken. Herefter får hvert barn en vikingehjelm og et træsværd. Anders tænder op i bålet og med god instruktion, skal børnene brænde deres eget forbogstav i runeskrift ind i sværdet. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0