AnnonceLuk annonce
Natur og fælleskab hånd i hånd

19-06-2019

Kalundborg Naturklub er et nyt projekt under Red Barnet Kalundborg, som har til formål at skabe et naturfælleskab for børn mellem 6 og 12 år. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Naturklub er et nyt projekt under Red Barnet Kalundborg, som har til formål at skabe et naturfælleskab for børn mellem 6 og 12 år. Børnene lærer bl.a. hvordan man færdes i naturen og hvordan man passer på den.

iPads og mobiler bliver hjemme til fordel for frisk luft, dyreliv, bål, popcorn og snobrød. Ideen er at børn kommer i kontakt med naturen igen. Børnene den fulde opmærksomhed fra mange frivillige voksne, som hjælper dem bl.a. med at danne relationer til nye børn. 

”Vi lever i en travl hverdag med skole, arbejde og fritidsaktiviteter, hvor naturen er en mikroskopisk del af vores liv. Det er trist, da naturen kan hjælpe os med at koble af, især børnene,” siger Jonas Ghiyat som er frivillig projektansvarlig i Red Barnet Kalundborg.

Børn finder sammen i naturen

Den første udflugt fandt sted søndag den 16. juni, hvor forældrene var med for at skabe tryghed omkring ”de nye voksne”. Destinationen var Klosterskoven ved bålpladsen, hvor seks frivillige var til stede for at aktivere og vejlede de 15 deltagende børn. 

”Det har været en mega succes når børnene selv spørger efter, hvornår skal vi på tur igen. Allerede nu, kan vi se hvordan børnene er blevet bevist om, at naturen skal vi passe på. Udover det, har flere børn fundet sammen og det er fantastisk,” siger Jonas Ghiyati. 

Destinationerne vil være forskellige fra gang til gang, en tur til Naturskolen på Røsnæs samt en sejltur i Tissø er en del af planen. Næste gang bliver søndag den 30. juni, hvor turen går til Røsnæs,. Det er gratis at deltage. Vil man vide mere, er man velkommen til at skrive til Jonas Ghiyati på jonas@ghiyati.dk eller ringe på tlf.nr. 24 78 98 88.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0