AnnonceLuk annonce
Næste år kan du selv cykle 2. etape af Tour de France

24-06-2021

Lørdag d. 11. juni 2022 giver Tour de Storebælt 16.000 danske og internationale cykelmotionister muligheden for at cykle hele eller dele af den rute, der tre uger senere lægger asfalt til 2. etape af Tour de France 2022. Kalundborg er startby for den halve distance på 100 kilometer. Tilmeldingen til løbet åbner 1. juli i år.

For at så mange danskere som muligt kan være aktive deltagere i den store Tour-fejring, og for at bruge dette som afsæt for at skabe endnu flere glade motionscyklister i Danmark, er DGI, DIF og DCU gået sammen om at skabe Tour de Storebælt med støtte fra Sport Event Denmark.

Vi har en lang og stolt cykeltradition i Danmark, hvor cykling på ingen måde er forbeholdt de professionelle. 9 ud af 10 danskere har en cykel og bruger den, og derfor er det supergodt, at cykelmotionsløbet den 11. juni åbner op for, at cykler både med og uden bagagebærere kan køre over Storebælt. Løbet vil være en stor oplevelse, der kan motivere til at cykle endnu mere i hverdagen og dermed også bidrage til bæredygtig transport,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Et motionscykelløb for alle

Deltagerne kan vælge mellem tre distancer; 200 km, 100 km og 25 km, hvoraf den fulde etape på 200 km strækker sig fra Roskilde til Nyborg. Ruten på 100 kilometer starter i Kalundborg. Med de tre forskellige ruter kan langt de fleste køre med:

”Til dem, der har mod på at smage lidt på hvordan det er at sidde med i tour-feltet og køre en tur over Storebæltsbroen– men kan klare sig med 100 kilometer i sadlen - er Kalundborg jo et godt udgangspunkt. Vi glæder os til at tage forskud på, at Tour de France kører forbi 2. juli 2022 med et kæmpe motionsløb som Tour de Storebælt. Og vi vil være parate. I Kalundborg Kommune er vi vant til at håndtere store events. I 2021 er vi vært for PostNord Danmark Rundt og Lundbye Kunstfestival og i 2022 er der DM i Skills, Tour de France – og nu også Tour de Storebælt,” siger Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.  

Tour de Storebælt er et skoleeksempel på, hvordan man kan bruge en gigantisk idrætsbegivenhed som Tour de France til at involvere og aktivere Danmarks befolkning. Det gælder både de danskere, der vil køre stærkt, og de, der vil køre stille og roligt med familien. Det bliver et fantastisk syn at se idrætselskende danskere i tusindvis passere Storebælt på cykel,” siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

På cykel over Storebæltsbroen

På alle tre ruter kører deltagerne over Storbæltsbroen, og lander ved den officielle Tour- målstreg i Nyborg. Der kommer motionscyklister på broen i et omfang, der ikke er set siden åbningen af broen i 1998, og Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union (DCU) glæder sig over at kunne give cykelentusiaster den mulighed:

At Tour de France kommer til Danmark er fantastisk for alle der elsker cykelsport og lyden af Tour’en. Vi er glade for i fællesskab med vores gode partnere at kan give tusindvis af cykelentusiaster, små som store, øvede som uøvede, en fantastisk oplevelse på dele af tour ruten og sågar over Storebæltsbroen. Det bliver en kæmpe begivenhed i sig selv. Vi glæder os til at klæde Danmark i gult, og vi håber, at rigtig mange springer på cyklen og deltager i Tour de Storebælt.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0