AnnonceLuk annonce
Når passionen for brød er stor, kører man langt

18-10-2016

21-årige Pernille Johansen kører hver dag fra Falster til Kalundborg for at passe sin læreplads hos Meny. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

21-årige Pernille Johansen brænder for at blive færdig med uddannelsen som bager, men vejen har været lang, nu er hun landet hos Meny i Kalundborg, og det er faktisk det fjerde sted Pernille er i lære, og der er langt på arbejde.

For Pernille Johansen er der kun et job der tæller, nemlig at blive bager. Pernille bor i Nørre Alslev på Falster og kom i lære hos en bagermester i Maribo, kort tid efter gik forretningen konkurs og Pernille har så efterfølgende forsøgt at gøre uddannelsen færdig i henholdsvis Svogerslev og Næstved, men hver gang har hun måtte afbryde uddannelsen som bager fordi der ikke har været flere penge i de firmaer hun har arbejdet.

”På jobcentret sagde de at jeg skulle have en plan B, men for mig findes der kun en plan A, og det er at blive bager, det at mel, vand og gær kan blive til et brød er fantastisk i min verden, og da jeg så et opslag på Facebook fra Meny i Kalundborg at de søgte en svend, ja så henvendte jeg mig og fortalte at jeg kun manglede otte måneder af uddannelsen, jeg fik jobbet, kontrakten er i hus og jeg kan gøre min uddannelse færdig, og jeg er super glad for at være her, det med at alt laves fra bunden, der bruges smør i stedet for margarine og alt er økologisk, ja det er det jeg brænder for”, fortæller Pernille Johansen, mens flere plader med lækre kager gøres færdig, klar til salg.

Også bagermester Per Bangert er begejstret, ”Pernille er helt vildt passioneret og skarp, hun passer godt ind i teamet her hos Meny og hvis hun er interesseret så regner jeg med at hun skal blive efter at hun har gjort uddannelsen færdig”, siger bagermesteren.

Langt på arbejde

Hver morgen klokken meget tidligt starter Pernille Johansen sin bil og kører helt fra Falster og til Kalundborg for at passe sin læreplads, mødetiden er klokken seks, og ind imellem mødes der klokken tre om natten, så drømmen er en lille lejlighed i Kalundborg, så skal hun ikke helt så tidligt op.

Men indtil tilbuddet kommer om et sted at bo i Kalundborg, fortsætter hun turen frem og tilbage til Nørre Alslev, det gør hun forbi hun brænder for at lave godt brød, og en 4. Plads i Skills, som er DM for elever, sidste år, vidner om at Meny i Kalundborg har fundet den rette medarbejder i bageriet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0