AnnonceLuk annonce
Når man ikke lige passer ind

11-10-2020

Med overskriften ’Fællesskab og idræt - godt mod mobning og ensomhed’, satte TGU fokus på, hvordan tager man bedst imod nye kammerater? Hvordan undgår man mobning og ensomhed? Hvad kan idræt gøre for fællesskabsfølelsen? Bl.a var Lotte Kiærskou, tidligere håndboldspiller og dobbelt OL-guldvinder inviteret til at give et foredrag.

Selv om Lotte Kiærskou har været en del af det danske håndboldlandshold i mange år, har vundet to OL-guldmedaljer, ja og er faktisk også Nordjysk mester i både badminton og Tennis, så har hendes barndom været præget af ensomhed og følelsen af ikke at passe ind sammen med de andre. Først da hun begyndte at komme i den lokale sportshal blev hun en del af fællesskabet.

Det fortalte hun om i Tømmeruphallen søndag, hvor TGU Fitness havde inviteret til foredrag om bl.a. mobning og ensomhed.

Formiddagen bød også på flere underholdene indslag bl.a. fra Kalundborg Pigekor og fra TGU zumbaholdet.

”Jeg var ensom og passede ikke ind sammen med de andre i skolen, pigerne ville lege med dukker, jeg ville hellere spille fodbold med drengene, men på et tidspunkt ville de ikke længere have mig med, og jeg måtte stå udenfor og se til,” fortalte Lotte Kiærskou, og fortsatte,

”Hallen blev lidt min redning, for når jeg var i hallen, så følte jeg mig hjemme, og kom hurtigt ind i fællesskabet både med badminton og håndbold. De samme piger som jeg ikke følte noget som helst fællesskab med i skolen, havde jeg det super godt sammen med i foreningslivet.”

Og lige netop foreningslivet er vigtigt for alle børn, mener Lotte Kiærskou, som selv har været folkeskolelærer i 21 år.

”Selv de børn som har det allersværest i skolen, og dem ser jeg jo rigtigt mange af, de kan alle sammen passe ind i den klub hvor jeg er træner, der er ingen der undrer sig over, at flere har forskellige diagnoser, der er masser af eksempler på børn og også voksne som ikke passer ind andre steder, føler sig ensom eller bliver mobbet, men fungerer fint i vores klub, og derfor er det vigtigt at få sine børn til at blive en del af et fællesskab, så er det fløjtende ligegyldigt om de går til spejder, til ler eller til håndbold,” sagde Lotte Kiærskou.

Det som den dobbelte OL-guldvinder ser som en af de store trusler, mobiltelefoner og den digitaliserede verden, som gør mange unge ensomme og som for dem til at fravælge foreningslivet.

”Mange fravælger idrætslivet når de bliver 14 til 16 år, for i stedet at gå i et motionscenter hvor de hænger i en eller anden maskine for at få et flot krop så de kan lægge et billede ud på Instragram, det er en trussel på vores idrætsfællesskab,” sagde Lotte Kiærskou i sit foredrag, som også mener at forældre har et ansvar for at deres børn kommer afsted til et eller andet, hvor de er im et fællesskab med andre.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0