AnnonceLuk annonce
Mysteriet om de mange penge hos Spildopmagerne er løst

01-07-2019

Det var Villy Christensen som fandt de mange penge i en gammel Nilfisk støvsuger. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tilbage i februar blev der fundet et sekscifret kontantbeløb i en husholdningsmaskine hos Spildopmagerne i Kalundborg. Nu er ejeren til det store beløb fundet.

Politiet har været meget tilbageholdene med oplysninger, efter at der i februar måned blev fundet et stort kontantbeløb hos Spildopmagerne i Kalundborg, det har givet anledning til meget snak og mange rygter, men nu er mysteriet løst, den retsmæssige ejer er fundet, og i dag fik Spildopmagerne overdraget et brev fra politiet med en findeløn på godt 7.000 kr.

Det store pengebeløb, i alt 302.000 kr., blev fundet i en gammel Nilfisk støvsuger, hvor der lå tre kuverter med 1000-kronesedler, lagt i pæn orden.

Det var Villy Christensen, frivillig hos Spildopmagerne som fandt de mange penge.

”Jeg afprøvede den gamle støvsuger for at se om den virkede, og da den ikke kunne suge ordentligt var jeg tæt på at kaste den op i kassen til gammelt jern, men valgte alligevel at åbne den for at se om posen var fuld, og der lå så de mange penge,” fortæller Villy Christensen, som var til stede hos Spildopmagerne mandag formiddag, da politiet kom forbi for at overbringe dem nyheden om at mysteriet er løst.

”På bagrund af en række afhøringer har vi nu fundet frem til den retsmæssige ejer af det store kontantbeløb. Vi har fundet en privatmand, som kan godtgøre at han har indleveret en Nilfisk støvsuger, hvori at pengene er fundet,” fortæller Jesper Engel fra lokalpolitiet i Kalundborg, og fortsætter,

”Der er mange som har henvendt sig i den her sag, og det er derfor vi har været tilbageholdene med at fortælle om beløbets størrelse og hvad for en husholdningsmaskine pengene er fundet i, men vi er sikre på at det er den retsmæssige ejer til pengene som vi nu har fundet frem til.”

Støvsugeren som var indleveret hos Spildopmagerne stammer fra et dødsbo i Kalundborg.

Anders Lund Madsen har også løst mysteriet

Anders Lund Madsen og et kamerahold fra Eddy Media, har den sidste måned lavet optagelser til en sommerserie på DR2, som sendes sidst i juli måned, og serien handler netop om sagen, med de mange penge gemt i en husholdningsmaskine.

Derfor var både Anders Lund Madsen og folk fra Eddy Media med hos Spildopmagerne i dag, hvor de sidste optagelser til serien kom i hus.

Faktisk er det lykkedes Anders Lund Madsen at løse gåden om de mange penge i en gammel støvsuger, men hvordan, det må man vente med at se til sidst i juli måned, en tv-serie som også TV-Kalundborg deltager i.

Findeløn

Det fremgår af hittegodslovgivningen, at der skal udbetales findeløn til finderen af hittegods. § 16 i cirkulære om hittegods har følgende formulering:

§ 16. Ejeren må inden udleveringen betale en findeløn, der fastsættes af politiet efter nedenstående retningslinjer, medmindre finderen giver afkald på findeløn.

10% af værdien 0-10.000 kr.

Herefter 5% af værdien fra 10.000-20.000 kr.

Herefter 2% af værdien udover 20.000 kr.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0