AnnonceLuk annonce
Mysteriet er løst om den lille skulptur

07-12-2016

Robert står stadig i rundkørslen på Holbækvej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En sjov ’jernmand’ fik i weekenden plads i den nye rundkørsel ved rådhuset på Holbækvej i Kalundborg, vi kan nu løfte sløret for hvordan den er havnet der.

Bilister som siden weekenden har kørt gennem rundkørslen på Holbækvej ved rådhuset i Kalundborg har nok også lagt mærke til at der er kommet en ny skulptur, i form af en sjov mand udført i jern.

Gætterierne på hvor den nye skulptur var kommet fra har været mange, lige fra at det var starten på en ny skulpturpark eller blot en happening, og der er altså tale om en lille happening udført af et par unge mænd fra et lokalt smedefirma.

”Jeg kører tit i gennem den rundkørsel og har lagt mærke til at der var en flange som ikke blev brugt (et hul til at placere skilte i), og så kom ideen med at lave en skulptur som kunne pynte lidt i rundkørslen”, griner smeden som er midt i 20´erne (navnet er redaktionen bekendt).

På værkstedet  var der opbakning til projektet og den lille mand blev fremstillet med stumper fra skrotkassen. Jernmanden er i øvrigt døbt Robert.

Robert blev boltet fast i rundkørslen natten til lørdag, dagen før smedefirmaets julefrokost, ”så havde vi ligesom noget at snakke om”, siger smeden.

Om Robert får en bror eller en søster ved man aldrig, ”lige nu er der ingen planer om at lave flere skulpturer, men der er jo ledige huller på alle fire ben af rundkørslen, så man ved jo aldrig hvad der sker”, siger smeden fra den lokale virksomhed.

Her onsdag sidst på dagen står Robert stadig i rundkørslen, men det er formentligt kun til der kommer en bil forbi fra vejdirektoratet, så forsvinder den lille skulptur nok igen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0