AnnonceLuk annonce
Billeder og video: Musik i Verdensklasse

26-01-2020

Heidi Holme Bjerborg, leder af Musisk Skole i Kalundborg, bød velkommen til publikum og til duoen Ventus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søndag eftermiddag bød Musisk Skole velkommen den første koncert i koncertrækken "Musik i Verdensklasse". En eftermiddag i selskab med duoen Ventus.

Det er den klassiske musik, der er i fokus ved de fire årlige koncerter med professionelle kunstnere i koncertsalen på Musisk Skole. Søndag eftermiddag blev den førstre afviklet med duoen Ventus.

Ventus er en prisvindende klassisk træblæserduo bestående af Michaela Hansen (fløjte) og Louise Anne Mogensen (klarinet). Sammen har duoen på kort tid bemærket sig i kammermusikkredse nationalt og internationalt. De har vundet konkurrencer i bl.a Japan, Italien, Tyskland, Sydkorea og i 2018 arrangerede Ventus en turne i Kina, hvor de rejste rundt og spillede koncerter på store scener i Østkina.

De to musikere er studerende fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Ved koncerten på Musisk Skole i Kalundborg spillede duoen værker af bl.a. Carl Nielsen, W. A. Mozart, Leo Ornstein og Niels W. Gade.

Et særligt fokus på de unge

Er særligt fokus ved de klassiske koncerter er, at give børn og unge mulighed for, gennem professionel scenekunst, at få kendskab til de klassiske instrumenter. Entréen til koncerterne er derfor gratis for alle børn og unge under 18 år og for elever på Musisk Skole. 
Der er også en konkurrence for alle under 18 år. Konkurrencefolderen uddeles ved indgangen til koncerterne.

Resten af sæsonen står på vidt forskellige konstellationer inden for det klassiske repertoire, og der er i 2020 mulighed for at opleve Nightingale String Quartet, Duo Diagonal og Den Danske Klarinettrio ved koncerterne på Musisk Skole.

Søndag den 8. marts - Nightingale String Quartet, Søndag den 27. september - Duo Diagonal, Søndag den 8. november - Den Danske Klarinettrio.

Alle koncerter bergynder kl. 15, og foregår i koncertsalen på Musisk Skole i Kalundborg, billetter købes ved indgangen.

Video: Jens NielsenFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0