AnnonceLuk annonce
Mundbindet er den egentlige forskel

28-10-2020

Man skal bære mundbind fra i morgen, torsdag, når man træder ind i en butik, som fx her i Kordilgade. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mundbindet er vores tro følgesvend i disse tider, hvilket blev bekræftet, da statsminister Mette Frederiksen fredag aften meddelte, at nu kom der nye restriktioner i Danmark i forhold til COVID-19. De nye restriktioner betyder bl.a., at man nu skal bære mundbind eller visir, når man går ind i en butik, et supermarked eller anden sted, der er offentligt tilgængeligt.

Nye restriktioner forvirrer danskerne. Den egentlige forskel i detailhandlen er mundbindet. Fra torsdag den 29. oktober træder de nye regler for bl.a. detailhandlen nemlig i kraft. Det betyder, at man fremover skal bære enten mundbind eller visir, når man går ind i en butik for at handle, hvad enten det er tøj, sko, brugskunst, kaffe, smykker eller andet, der sælges i forretningen. Det samme gør sig gældende for supermarkeder, apoteker og alle offentlige bygninger. Skal man fx på biblioteket eller en tur i Kalundborg Hallerne, er det på med mundbindet.

”Vi skal stadig spritte af og gøre, som vi plejer med at holde afstand. Den egentlige forskel er jo, at vi skal have mundbind eller visir på. Men jeg håber da, at folk fortsat handler, som de plejer, om det er fødevarer, tøj, smykker, brugskunst eller sko, de skal købe. Jeg håber virkelig også, at det her er noget, vi alle fælles kan gøre, og så bare få det overstået, så vi igen kan få en normal hverdag,” siger Glenn Swärd, der ejer Swärds Guldsmedie i Kalundborg og er formand for Vores Kalundborg.

Adgangsbegrænsning i forretningerne er fortsat den samme, som inden pressemødet, dvs., at der stadig maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 kvadratmeter gulvareal.

Undtagelser

  • Sundhedsstyrelsen har lavet en række undtagelser for brug af mundbind:
  • Børn under 12 år.
  • Personer, der har nedsat bevidsthedsniveau.
  • Personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir, fx personer med fysiske deformiteter, ufrivillige rystelser, hududslæt, sår eller forbindinger.
  • Personer med angst, klaustrofobi eller vrangforestillinger.
  • Personer for hvem mundbindet eller visiret forhindrer udførelse af vigtige funktioner såsom
  • mundbetjent kørestol.
  • Personer som har betydeligt ubehag ved brug af mundbind, fx personer med vejrtrækningsbesvær.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0