Mulighed for skattefri corona-gave til medarbejderne 

Folketinget har netop vedtaget en ny midlertidig lov, der giver mulighed for, at arbejdsgivere kan give deres medarbejdere en skattefri ’corona-gave’ til en værdi af op til 1.200 kr. Modelfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Nu har virksomheder mulighed for at give deres medarbejdere en skattefri ’corona-gave’  på op til 1.200 kr.

Folketinget har netop vedtaget en ny midlertidig lov, der giver mulighed for, at arbejdsgivere kan give deres medarbejdere en skattefri ’corona-gave’ til en værdi af op til 1.200 kr. Gaven i form af et gavekort skal gives i indeværende år og være målrettet oplevelsesbranchen. 

Beierholm i Kalundborg og Slagelse har netop besluttet, at give alle sine medarbejdere et gavekort på det tilladte beløb til en eller flere lokale oplevelsesvirksomheder. Oplevelsesbranchen defineres fx som restauranter, hoteller og forlystelser i form af museer, teatre og biografer mv.

”Vi synes, at det er et rigtig godt initiativ fra politikernes side. Mange medarbejdere i landets virksomheder har arbejdet hjemmefra i månedsvis, og det her kan måske give lidt opmuntring. Samtidig ved vi qua vores store antal af kunder inden for oplevelsesbranchen, at pengene falder på et tørt sted hos mange. Det er en af de brancher, der har været hårdest ramt af nedlukningen, og derfor er det sympatisk, at politikerne har øremærket pengene til netop restauranter, hoteller og forlystelser,”  siger partner Steffen Møller Jensen fra Beierholm i Kalundborg.

For at’ corona-gaven’ er skattefri for den enkelte medarbejder, skal den gives i 2021, og gavekortet har ikke indflydelse på den øvrige beløbsgrænse for personalegoder, der ligeledes er på 1.200 kroner i 2021.

Støtte til de lokale hårdt ramte virksomheder 

Når Beierholm giver sine 1.300 medarbejdere over hele landet et gavekort på 1.200 kr. til oplevelsesbranchen, svarer det til godt halvanden mio. kr.. Det er dog den lokale afdeling, der bestemmer, hvilken del af oplevelsesbranchen, gaven skal øremærkes til, og det er ifølge Steffen Møller Jensen vigtigt, at pengene kommer ud at arbejde lokalt.

”Det er vigtigt for os, at vi støtter det lokale erhvervsliv. Vi kender de lokale virksomheder i området og ved, hvor pengene gør gavn, og vi er glade for på den måde at kunne give en lille økonomisk håndsrækning. Hvis flere gør det samme, kan det faktisk godt batte noget,” siger Steffen Møller Jensen, og opfordrer således andre virksomhedsledere til at gøre det samme, hvis de har mulighed for det. Han understreger dog, at det langt fra er alle virksomheder, der har råderum til det på nuværende tidspunkt.

Fakta om den skattefri ’corona-gave’

Den nye lov indebærer, at arbejdsgivere kan give deres medarbejdere et skattefrit gavekort på op til 1.200 kr. Gavekortet skal bruges til køb af hotelydelser, restaurationsydelser eller forlystelsesydelser, herunder museer, teatre og biografer m.v., i Danmark eller et andet EU/EØS-land. Det er et krav, at gavekortet skal gives i kalenderåret 2021, som led i et ansættelsesforhold.

Del