AnnonceLuk annonce
Mulighed for at stille en ekstra sæk

28-03-2020

Af Jens Nielsen

Mange husstande er udfordret på mængden af affald, derfor er Kalundborg Kommune nu åbne for at der sættes en ekstra sæk ved affaldsbeholderen.

Affaldsbeholder med husholdningsaffald bliver tømt som normalt i denne vanskelige tid hvor corona smitten har lagt landet ned, men mange familier har langt mere affald end ellers, fordi nu er hele familien hjemme hele døgnet. Det giver den udfordring, at det er svært at få plads i skraldespanden og den efterlades med top på.

Flere har efterspurgt om ikke Kalundborg Kommune kunne gå over til ugetømning lige som i sommermånederne, men det er desværre ikke så nemt at sætte i gang med kort varsel.

”Vi kan godt gå over til ugetømning, men så skal vi være sikker på at vores leverandør kan håndtere det med det mandskab der er til rådighed, og så skal vi passe på ikke at gå for hurtigt frem, corona-krisen topper formentligt først om godt en uge, og så kommer der måske helt nye retningslinjer fra myndighederne, men jeg forstår godt borgernes utålmodighed, men vi kan desværre ikke ændre procedurer fra dag til dag,” siger Michel van der Linden, direktør i Kalundborg Kommune.

Hidtil har borgerne kunne købe såkaldte ’sækkemærker’ på kommunens biblioteker, som så kunne sættes på en ekstra affaldssæk, som skraldemanden tog med ved næste tømning, men den ordning er stoppet lige pt da alle biblioteker er lukket, men Kalundborg Kommunes afdeling for affald og genbrug oplyser, at man accepterer, at der sættes en ekstra affaldssæk med dagrenovation ved siden af affaldsbeholderen uden at det koster ekstra, men de præciserer også at der skal være tale om dagrenovation og ikke pap og plastic. Samtidig opfordres man til at anmelde på kommunens hjemmeside under selvbetjening, at man har en ekstra tømning, så er skraldemanden forberedt.

Og husk: alt skrald skal være samlet i poser, som er lukket med knuder, så intet kan komme ud.

Se mere på Kalundborg Kommunes hjemmeside, selvbetjening - Klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0