AnnonceLuk annonce
Motorvej på Røsnæs har ingen gang på jord

01-11-2018

Mange tilhørere var mødt op til kommunalbestyrelsesmødet onsdag. De fleste fra foreningen 'Nej til motorvej på Røsnæs halvøen'. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Enhedslisten havde stillet forslag til kommunalbestyrelsesmødet om at drøfte den eneste linjeføring som er lagt frem om en måske kommende Kattegatforbindelse ud over Røsnæs. 

Enhedslisten er bekymrede for, at den eneste linjeføring for en måske kommende Kattegatforbindelse er over Røsnæs. Derfor havde de sat punktet på dagsordenen til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, for allerede nu at drøfte projektet. Og det blev en lang debat, men hvor alle partier er enige om at en måske kommende Kattegatforbindelse ikke skal gå ud over Røsnæs.

”Det er kommunalbestyrelsens holdning at der er jo ingen af os der vil trække en stor motorvej ud igennem Røsnæs, vi skal ikke flække Røsnæs på langs, det vil ikke give nogen mening, så det der måske kommer om mange år, der vil vi da selvfølgelig arbejde for, en for Kalundborg gunstig linjeføring, men det er ikke nu vi skal lave et stort fakkeloptog ind til Christiansborg, det skal vi time noget bedre,” sagde borgmester Martin Damm (V), som, inden debatten, fortalte om processen, hvor der først skal bevilliges de 60 millioner kr. på næste års finanslov til en forundersøgelse, og derefter en VVM undersøgelse inden en endelig linjeføring af en måske kommende Kattegatbro, bliver besluttet, og her snakker man om mindst fire år frem i tiden før en linjeføring kan være klar.

”Den her linjeføring den har ingen gang på jord, det kommer aldrig til at ske, vi synes ikke vi skal bruge en masse resurser på nuværende tidspunkt, det er logik for alle at det giver ingen mening at føre en motorvej ud over Røsnæs, den motorvej kommer aldrig, jeg siger aldrig, ud over Røsnæs,” tilføjede Peter Jacobsen (DF) til debatten.

Og Thomas Malthesen Hiorth (SF) havde flg. Kommentar, ”Man skal aldrig sige aldrig, og derfor skal vi være på vagt, Røsnæs er i top blandt danske naturlokaliteter, så hold snitterne væk fra Røsnæs.”

Ole Glahn (B) er sikker på at en Kattegatforbindelse vil gavne Kalundborgområdet, men er også enig med resten af kommunalbestyrelsen i at der ikke skal føres en motorvej ud gennem Røsnæs.

”Når det gælder om at handle rettidigt, så er det vigtigste for os nu at vi gør alt for at få den Kattegatforbindelse, for det vil virkeligt rykke noget for Kalundborg, men jeg tror ikke man kan finde nogen i Kalundborg Kommune som går ind for det som ligger som en eller anden ide i øjeblikket,” sagde han.

Efter kommunalbestyrelsesmødet havde de mange tilhørere som var mødt op fra foreningen ’Nej til motorvej på Røsnæs halvøen’ lov til at stille spørgsmål, og bl.a.  spurgte John Wilken fra foreningen, ”deler borgmesteren den opfattelse der er kommet til udtryk fra Dansk Folkeparti, at det er totalt no-go at tale om Røsnæs, når det drejer sig om linjeføring til en mulig fremtidig Kattegatforbindelse.”

”Hvis du spørger mig personligt om den motorvej Ole Birk har skitseret, så har jeg ikke fantasi til at det kan foregå,” svarede Martin Damm (V).Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0