Motorvej: Det kræver frækhed og politisk alliance

Politikere var inviteret til dialogmøde med en række virksomheder tirsdag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række transport- og transportintensive virksomheder på Kalundborgegnen havde tirsdag formiddag inviteret de to lokalvalgte folketingspolitikere, Rasmus Horn Langhoff (A) og Jacob Jensen (V), sammen med Jeppe Hedegård Sørensen, lokal folketingskandidat for Radikale Venstre, til dialogmøde om nødvendigheden af at sikre den fornødne finansiering til reelt at få etableret den sidste strækning af rute 23 som motorvej.

De to folketingspolitikere er enige om, at bolden ikke er i mål endnu, men nok ligger på straffesparkspletten, og at det kræver frækhed og politisk alliance, og at der stadig skal presses på fra erhvervslivet for, at få rute 23 gjort færdig som motorvej. Det kom frem på det dialogmøde, der blev afholdt tirsdag formiddag med en række virksomheder på kontoret hos Kalundborg Havn.

Fortsæt med at presse på

”Jeg synes, der er rigtigt mange ting, som peger i den rigtige retning. Der er fælles tværpolitisk alliance lokalt og regionalt, der er bred politisk opbakning på Christiansborg til det her vejprojekt, så det er svært ikke at være optimist omkring projektet, men jeg ved også, at det ikke altid er sådan, at politik fungerer. Det er ikke altid, man får det, man forventer, og sidder man tilbage og venter på, at det bliver ens tur, bliver man overhalet inden om. Derfor kræver det, at man bliver ved med at presse på, så brug endelig ikke energi på at lægge champagne på køl, brug energien på at få den her aftale i hus,” sagde Rasmus Horn Langhoff, og opfordrede virksomhederne til at lave noget larm både op til, og i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

Kalundborgmotorvejen er vedtaget, og er med i regeringsgrundlaget, men endnu mangler finansieringen, og den håber de mange virksomheder, som var mødt op til dialogmødet, snart falder på plads.

”Man kan ikke nå at lave både en politisk aftale og den lovgivning, der følger med inden et valg, så anlægsloven skal givetvis laves på den anden side af folketingsvalget, derfor opfordrer jeg til, at vi laver en bred aftale, for så har vi sikkerhed for, at projektet kan gennemføres - også efter et valg, og derfor er det vigtigt, at I bliver ved med at presse på,” sagde Jacob Jensen (V).

Regeringen kommer med sit udspil inden for kort tid, måske om få dage, og Kalundborgmotorvejen er højt oppe på listen hos Vejdirektoratet.

”Når jeg ser ned over de projekter, der ligger fra Vejdirektoratet, ligger Kalundborgmotorvejen som et af de øverste i forhold til samfundsøkonomiske afkast, men det er ikke ensbetydende med, at man bare tager fra toppen af, men vi har grund til at være optimistiske,” sagde Jacob Jensen (V).

Kattegatforbindelse

Der er afsat 60 mio. kr. til en forundersøgelse af en Kattegatforbindelse, hvor linjeføringen formentligt kommer til at gå fra Kalundborg, på den ene eller anden måde, og det kan måske være medvirkende til, at Kalundborgmotorvejen gøres færdig snarest.

”Vi skal også huske at tale Kattegatforbindelsen op, og ikke bare lade os forføre at dem, som er modstandere af forbindelsen, det vil give et Danmark i balance, og er der noget, som kan bringe landet i balance, er det god infrastruktur,” sagde Jeppe Hedegaard Sørensen (B).

Fokus skal holdes

Der er kun få måneder til et folketingsvalg, og politikerne opfordrede virksomhederne til at lave larm omkring rute 23, men også til, at man endnu engang besøgte fx trafikudvalget og erhvervsudvalget på Christianborg for netop at fastholde presset. Virksomhederne på dagens dialogmøde opfordrede de to folketingspolitikere til at få både statsminister, Lars Løkke Rasmussen og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til at besøge Kalundborg i forbindelse med valgkampen.

Del