AnnonceLuk annonce
Motionsløbere var en udfordring for trafikken

15-11-2018

Mere end 800 motionsløbere gav udfordringer for trafikken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De godt 800 motionsløbere som deltog i World Diabetes løbet onsdag var en udfordring for flere trafikanter, og der opstod farlige situationer, ikke mindst fordi løberne ikke helt holdte sig til færdselsreglerne.

831 motionsløbere stillede onsdag sidst på eftermiddagen til start i World Diabetes løbet, med start fra Torvet i Kalundborg, et løb som foregår midt i Kalundborg, og det giver udfordringer for bilisterne, idet løberne flere gange skal krydse større veje for at løbe på ruten.

TV-Kalundborg har modtaget flere henvendelser om løbere som sinkede trafikken, løb ude på vejen og manglede lys og reflekser.

Det er Kalundborg IF, som sammen med Novo Nordisk er arrangør af løbet, og det er Novo Nordisk som har ønsket at løbet foregår midt i Kalundborg, fortæller Mette Gildberg, bestyrelsesmedlem i Kalundborg IF.

Tidligere løb deltagerne ud af byen ad Røsnæsvej og retur via Kystvejen og generede ikke trafikken på samme måde.

”Løbet er godkendt af både Kalundborg Kommune og politiet, men det er svært at lave en rute på fem kilometer inde midt i Kalundborg uden at skulle krydse vejene, men vi ved godt at det gav nogle udfordringer, især da løberne skulle fra Skibbrogade over Bredgade, men vi havde fire officials stående for at få trafikken til at glide som nemt som muligt,” siger Mette Gildberg, og fortsætter,

”Løberne er inden start informeret om at de skal følge færdselsreglerne, løbe på fortovet og passe på sig selv, men vi kan jo ikke løbe rundt med den enkelte deltager i hånden.”

I forbindelse med udlevering af startnumre fik hver deltager også udleveret et blinkende armbånd, for at kunne være mere synlig i trafikken.

Blandt de mange kommentarer på TV-Kalundborg’s Facebookside er bl.a.:

”Total trafik kaos, hang fast nede i vænget i 20 minutter, kørte omvej, og hang fast igen. Svært at forklare 2 sultne børn.”

”Flot løb, flot opbakning, et super arrangement for store og små.., men et trafikkaos uden lige og måske heller ikke såå fedt for løberne pga. biler, lygter og lign.”

Jeg så rigtig mange helt uden lys, også små børn. Sagde man noget..... så BLEV man da lige svinet godt og grundigt til, af dem der “passede på” løberne.”

”Dejligt at så mange bakker op, men bare ærgerligt at nogen syntes det er federe at dø af at blive kørt ned, end at blive ramt af diabetes. Tosserne høvler jo rundt ude på vejen, skider på rødt lys og uden selv at have lys eller reflekser på.”

Andre kommentarer er mere positive:

”Dejligt at se så mange bakker op om en god sag.”

”Dejligt når der sker noget i Kalundborg og tak til arrangørerne for turen igennem Hovedgaden.”

”Super fedt løb, og så dejligt at der er et arrangement af den størrelse i Kalundborg, ja trafikkanterne er lidt generet et par timer den dag, men helt ærligt... det er sgu da super fedt at der er lidt liv i byen en mørk november eftermiddag.”

Ifølge Mette Gildberg overvejer Kalundborg IF at lave en aftale med Politihjemmeværnet til næste år, så de kan stå for trafikreguleringen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0