AnnonceLuk annonce
Motion vandt over kræftsygdom

14-02-2017

Tina Joensen i træningslokalet hos Fitness Fokus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er to år siden at Tina Joensen, Kalundborg, blev opereret for modermærkekræft, sund mad og ikke mindst motion i Fitness Fokus har hjulpet hende igennem sygdomsforløbet.

Motionscentret Fitness Fokus på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg har to års fødselsdag, og en af dem som har været med alle to år, er 46-årige Tina Joensen.

Da Tina Joensen trådte ind i motionscentret den første dag der var åbent, var hun lige blevet udskrevet fra en kræftoperation, og kunne kun deltage i noget afspænding, men efter de to år er situationen væsentligt bedre og Tina deltager nu på en række forskellige motionshold, lige som de mange maskiner bliver flittigt benyttet.

”Jeg fik konstateret modermærkekræft i låret, det havde desværre nået at sprede sig til lymferne og jeg blev opereret, så efter at have ligget ned i tre måneder var der et stort behov for at få gang i benet igen”, fortæller Tina Joensen.

Dødsdom

Efter operationen blev Tina Joensen sat på en interferoen behandling, hvilket betød at hun selv skulle sprøjte sig en gang om ugen.

Jeg fik at vide at der var 45% chance for at jeg ville få kræft igen og dø af det inden for fem år, hvis ikke jeg tog den her behandling, en behandling som har store bivirkninger, bl.a. får man det rigtigt dårligt og er meget træt”, siger Tina Joensen.

Det første år Tina Joensen gik i Fitness Fokus tabte hun 20 kilo, og hun er slet ikke i tvivl om at motionen har gjort det nemmere for hende at komme igennem sygdomsforløbet.

”Jeg er blevet skannet hver tredje måned i de to år, og hver gang er man angst for resultatet, man tror man skal dø hver gang, derfor startede jeg på løbebåndet klokken seks om morgenen inden turen gik til Herlev Sygehus til scanning, bare for at få noget ud af hovedet, fordi man ikke kan være nogen steder, det har hjulpet rigtigt meget, man må jo prøve at gøre alt hvad man selv kan for at få det bedre ud af den forfærdelige situation man er havnet i”, siger Tina Joensen.

Tina Joensen her nu været til den sidste scanning og er fri for kræft, og hun er ikke i tvivl om at hendes medlemsskab af Fitness Fokus her gjort det nemmere at være kræftsyg.

“Jeg kom for at mærke hvad der var godt for min krop, spise sundt og prøve at tænke positivt, og nu hvor jeg ikke længere skal sprøjte mig med interferoen skal jeg I gang med noget mere konditionstræning”, slutter Tina Joensen.

Gode tilbud og fastelavn

Fitness Fokus fejrer den to års fødselsdag med en række gode tilbud, ligesom motionscentret tilbyder alle børn mellem 5 og 12 år at deltage I en kæmpe fastelavnsfest, søndag d. 26. februar, klokken 11.30, om man er medlem af Fitness Fokus eller ej.

Fastelavnsfesten vil foregå indendørs med sang og musik, der vil krones katte-konger og katte-dronninger, og tønderne vil være fyldte med lækkerier.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0