AnnonceLuk annonce
Motion i et helt døgn for at hjælpe andre

16-10-2016

Foto: Henrik Dahl

Af Jens Nielsen

Stafetløb i et helt døgn på Vinde Helsinge Friskole og Vestsjællands Idrætsefterskole, et løb hvor der er samlet omkring 50.000 kr. ind til Dansk Folkehjælp.

I forbindelse med skolernes motionsdag eleverne på Vinde Helsinge Friskole og Vestsjællands Idrætsefterskole løbet stafetløb i 24 timer fra torsdag kl. 11.30 til fredag kl. 11.30.

Udover at løbe stafetløb, har der været, der mange andre aktiviteter på skolen i dette hektiske døgn.  Af andre aktiviteter kan nævnes: Badminton, indendørs fodbold, dans, pandekagebagning, springgymnastik, trampolinspring, strech and relax, yoga, høvdingebold, arbejde med halloween græskar og vandpolo i skolens sø.

Dansk Folkehjælp -  Julehjælpen

I forbindelse med løbet indsamles der penge til Dansk Folkehjælps Juleindsamling. På den måde støtter eleverne fattige familier i Danmark til at få en god jul. Det er et formål alle elever kan sætte sig ind i.

Pengene samles ind ved at eleverne har skrevet sponsorkontrakter med familie, venner og firmaer – som så betaler et beløb pr km, der bliver løbet af de enkelte elever. Eleverne har fået tegnet rigtig mange kontrakter, så skolenregner med at have indsamlet ca. 50.000,-kr – når alle har indbetalt deres støttebeløb.

”Det er dejligt at opleve den iver eleverne viser omkring indsamlingen – selv om pengene ikke går til dem selv, men til velgørende arbejde”, siger skoleleder Henrik Dahl.

De mindre elever(0.-6.kl.) har løbet i dagtimerne og de større friskoleelever og efterskoleeleverne, har løbet om natten.

Hele motionsdøgnet blev afsluttet med en fællessamling fredag kl. 11.30 – 12.00 med sang og musik og oplæsning af de forskellige rekorder. Så var eleverne trætte og klar til efterårsferie.

Alle elever løb til sammen 5.108km på de 24 timer. Det er 147km længere end skolens gamle rekord, der blev sat i 2008.

Længste løb:

Drenge: Benjamin M. Solevad 10.kl. efterskolen. Løbet 80km.

Piger: Maria Rydahl 10.kl. efterskolen. Løbet 40,8km.

De mindre elever har også gjort det godt. Således har Mathias Jørgensen og Marcus Abkjær Nielsen fra 3. klasse begge løbet 43,2km – det er mere end et maraton!

Har du set vores nye side 'Bil-Bolig-Butik', KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
14505