AnnonceLuk annonce
Møde på Christiansborg om motorvej

02-10-2018

Motorvejen til Kalundborg er på programmet i morgen til mødet på Christiansborg. Arkivfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I morgen, onsdag den 3. oktober, kører bl.a. produktionsdirektør på Novo Nordisk Kalundborg, Michael Hallgren, næstformand Region Sjælland, Peter Jacobsen (DF) og borgmester Martin Damm (V) til Christiansborg for at holde 'rundbordsmøde' om den sjællandske infrastrukturplan.

Det er Kommunernes Kontaktråd (KKR) der afholder mødet på Christiansborg i morgen, hvor programmet er den sjællandske infrastrukturplan: ”Sjælland baner vejen”. Det primære fokus er på, at Sjælland står sammen, har en klar prioriteringsliste og et stort behov for mere motorvej.

Kalundborg-motorvejens færdiggørelse er første prioritet. Beskeden er klar, når erhvervsliv og politikere fra de sjællandske kommuner besøger Christiansborg. Industrien i Kalundborg er vigtig for Danmarks udvikling og god infrastruktur er en forudsætning for fortsat udvikling og vækst. Region og kommuner på Sjælland har i et stykke tid nu været enige om rækkefølgen af nye motorveje. Prioritering 1 er det sidste stykke af motorvejen til Kalundborg, dernæst fra Rønnede til Næstved, mens det tredje projekt skal være en motorvej på tværs af Sjælland fra Næstved til Kalundborg.

Vi står sammen

”Hovedformålet er, at fortælle dem inde på Christiansborg, der skal træffe beslutningerne, at vi er enige, i hele Region Sjælland, om en prioriteringsrækkefølge. Det har vi været i et godt stykke tid, men vi skal være sikre på, at de ved inde på Christiansborg, at vi står sammen – erhverv, kommuner og regioner,” siger borgmester, Martin Dam.

Også viceborgmester, Peter Jacobsen (DF), glæder sig over, at man står sammen og ligeså, at man står stærkt. 

”Der sker noget inden længe, det er vi ret sikre på, og vi skal med denne gang, så vi sætter alle sejl til. Det er regionsrådet, folketingskandidater fra de forskellige områder, borgmestre og erhvervslivet. Vi har gode argumenter, og nu skal vi have placeret os forrest i feltet, det må tiden været kommet til. Vi er enige på Sjælland om prioriteringen, og alle har en interesse i, at der skal ske noget. Vi står stærkt,” siger Peter Jacobsen.

Motorvej skal prioriteres økonomisk

Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg er enig i, at nu må der ske noget, og at der må penge på bordet.

”Novo Nordisk deltager sammen med erhvervsliv og politikere fra de sjællandske kommuner på rundbordsmødet på Christiansborg for at sætte fokus på, at Sjælland står sammen, har en klar prioriteringsliste og et stort behov for mere motorvej. Kalundborgmotorvejens færdiggørelse er førsteprioritet. Kalundborg spiller en helt central rolle for at opretholde og udvikle Danmark som et stærkt produktionsland. Men på trods af Kalundborgområdets helt indlysende styrkeposition, som hele Danmarks biotekby er den utilstrækkelige infrastruktur til og fra Kalundborg fortsat med til at hæmme industriens muligheder for at drive virksomhed i området, ligesom det hæmmer fremtidig vækst. Det er vores oplevelse, at der er politisk vilje til at færdiggøre Kalundborg-motorvejen. Men den mangler at blive prioriteret økonomisk. Det ser vi frem til, at den bliver.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0