AnnonceLuk annonce
Mød din nye affaldsbeholder

27-07-2020

På de opstillede udstillingsmodeller er markeret hvilke typer affald der skal i de enkelte rum. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune udvider sin nuværende indsamling af husholdningsaffald ved husstanden med fem fraktioner fra 1. november 2020. En udstilling af den nye affaldsbeholder skal give borgerne mulighed for at få et indblik i, hvad de kan forvente. 

Fra 1. november 2020 skal alle borgere i Kalundborg Kommune sortere lidt mere af deres husholdningsaffald ved husstanden, så ressourcerne kan genanvendes. I løbet af efteråret vil alle husstande derfor modtage en ekstra affaldsbeholder til sortering af papir, karton, metal og plast. Dermed har alle husstande fra 1. november to beholdere; én til rest- og bioaffald og én til papir/karton og metal/plast.

Allerede nu kan borgerne se den nye beholder, hvor meget den fylder, og hvad de kan komme i den. Fra i dag og frem til 1. november er beholderen udstillet på alle kommunens genbrugspladser, på bibliotekerne i Kalundborg, Ubby, Gørlev og Høng samt på Kalundborg Rådhus. Her kan man tage mål, hvis man skal udvide standpladsen derhjemme.

På de udstillede affaldsbeholdere hænger der en brochureholder med information om den nye sorteringsordning.

I det ene rum skal fyldes metal og plastic, fx konservesdåser, øl- og sodavandsdåser uden pant og både blød og hård plastic.

I det andet rum fyldes papir og karton, fx aviser, cornflakespakker og tandpastapakker.

Mere og bedre sortering

Beslutningen om at udvide den nuværende affaldsordning med husstandsindsamling af papir, karton, metal og plast samt småt elektronik blev vedtaget på kommunalbestyrelsesmødet den 19. december 2018.

Når borgerne kan sortere affald tæt ved husstanden, betyder det mere og bedre sortering. Det viser erfaringer fra andre kommuner. Sortering bidrager til, at værdifulde ressourcer kan bruges igen i stedet for at blive brændt. Det er godt for både miljøet, økonomien og fremtiden.

I forbindelse med leveringen af den nye beholder modtager alle husstande yderligere information om alt det nye samt sorteringsvejledninger.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0