AnnonceLuk annonce
Mistænkelig indsamling 

26-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag eftermiddag fik politiet en henvendelse om en mulig ulovlig indsamling på Centervej i Høng samt på Stationsvej i Svebølle.

Kl. 13 mandag eftermiddag fik politiet nogle henvendelser om et udenlandsk par, der forsøgte at lokke nogle penge fra borgerne i Høng til fordel for handicappede børn i udlandet. Der var tale om en mand og en kvinde, der nu var kørt fra stedet i ukendt retning i en rumænsk registreret, sølvgrå personbil. 

En patrulje kørte til området for at lede efter bilen og de to personer, men fandt hverken bil eller personer, så politiet kunne få klarlagt, om der i givet fald havde været tale om en lovlig indsamling.

Kort efter fik politiet en ny henvendelse om et par – en mand og en kvinde – der kl. ca. 14.30 havde tigget penge fra folk ved et supermarked i Svebølle. Personalet i supermarkedet havde jaget dem væk, så de efterfølgende var kørt fra stedet i en personbil svarende til bilen, som parret forlod Høng-området i tidligere på dagen.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for indsamlere, der spontant stiller sig op og beder om penge til formål, der kan virke som mistænkelige påskud til at samle ind. Man skal undlade at donere penge, og underrette politiet om den måske ulovlige indsamling, så politiet kan foretage en kontrol herunder, hvorvidt man er i besiddelse af den fornødne tilladelse til indsamling.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0