AnnonceLuk annonce
Mink siden 1964 – torsdag gik flaget på halv

05-11-2020

Torsdag blev flaget sat på halv stang for at markere, at myndighederne har besluttet at alle mink skal aflives. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Over 14 millioner mink skal aflives på omkring 1.000 minkfarme i Danmark. I Kalundborg Kommune ligger tre minkfarme, den ene tilhører Flemming Møller, men nu er det hele slut, og torsdag blev flaget sat på halv stang.

Flemming Møller har siden 1964 drevet minkfarm på sin ejendom mellem Rørby og Årby, men nu er det slut. I går besluttede regeringen, at alle mink i Danmark skal aflives. Coronasmitten har nemlig spredt sig til over 200 minkfarme i Danmark - og endnu værre, så har coronavirusset muteret sig i mødet mellem mink og mennesker.

”Jeg startede med mink i 1964, der startede jeg med 10, nu har vi 10.000, men nu er det hele slut, alle mink skal slagtes, og det har vi 10 dage til, så vi har travlt,” fortæller 78-årige Flemming Møller, der har minkfarmen sammen med sønnen Jens.

På flere minkfarme aflives dyrene og køres til destruktion, men Flemming Møller har fået lov til at pelse alle 10.000 mink, det skal bare være gjort senest d. 15. november.

”Der bliver rigtigt mange arbejdsløse, når alle mink er aflivet, men vi har aldrig været større, end vi kunne klare det selv, og det har i flere år været en rigtig god forretning,” fortæller Flemming Møller, mens han hiver mink ud af burene og op i kassen, hvor de dør af kulilteforgiftning.

”Vi havde nok ikke regnet med, at det her kunne ske, og måske tager myndighederne fejl. Det er en sørgelig dag, derfor har min søn sat flaget på halv stang, men om det er den rigtige beslutning, regeringen har taget, er svært og svare på, det er jeg nok ikke den rigtige til at bedømme,” siger Flemming Møller.

De 10.000 mink bliver nu aflivet og pelset, tidsmæssigt er det dog ikke muligt at pelse alle dyr nu, derfor fryses en del ned og pelses senere.

Med aflivningen af samtlige mink i hele landet, er det formentligt helt slut med minkavl i Danmark, Flemming Møller er ikke i tvivl.

"Vi kommer aldrig i gang igen, alle avlsdyr er væk, og det er ikke nemt at skaffe nye," siger han.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0