AnnonceLuk annonce
Minister skal se på kommende H. C. Andersen Art Center

15-10-2020

Det er Susanne Weihe som har fået ideen til et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, som nu støttes af staten. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den selvejende institution der arbejder på at etablere et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, får sidst på måneden besøg af kulturminister Joy Mogensen, som skal se nærmere på projektet, hvor staten har bevilliget 3. mio. kr. til færdiggørelse af projektet.

Siden midten af 2018 har der været arbejdet på at etablere et H. C. Andersen Art Center i en af udlængerne på Lerchenborg Gods. I alt 3000 kvadratmeter til en samlet pris på omkring 200 millioner kroner.

Staten har siden sat projektet på finansloven og nu frigøres der 3. mio. kr. til færdiggørelse af projektet.

”Der har været stille om projektet i længere tid, men vi har arbejdet intens i kulissen, så vi er glade for at få de 3. mio. kr. nu, så vi kan komme i gang,” fortæller Susanne Weihe, der til dagligt handler med kunst, og er bosat i Holbæk, som står bag idéen til det store projekt.

I forbindelse med at de 3 mio. kr. bliver frigivet fra staten besøger kulturminister Joy Mogensen Lerchenborg d. 31. oktober for at se stedet. Med til mødet vil også være borgmester Martin Damm, oplyser Susanne Weihe.

Bygningen på Lerchenborg Gods skal renoveres og bygges om, inden et kunstcenter med en permanent H. C. Andersen udstilling med omkring 25 installationer med H. C. Andersen eventyr kan åbne, derudover bliver der en kunstudstilling med danske og udenlandske udstillinger, som skiftes fire gange om året.

Lerchenborg Gods er valgt både, fordi H. C. Andersen har opholdt sig på stedet, men også fordi her var en ledig bygningsmasse, der kunne passe til projektet.

H. C. Andersen Art Center henvender sig til et internationalt publikum, og Visit Danmark bakker også op om idéen, og kan se muligheder, ikke mindst fordi ca. 200.000 turister fra Kina hvert år gæster Danmark, og de er alle meget interesseret i den danske forfatter.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0