AnnonceLuk annonce
Minister fik gennemgang af kommende H. C. Andersen Art Center

31-10-2020

Susanne Weihe som har fået ideen til et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, viste kulturminister Joy Mogensen rundt i lokalerne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En selvejende institution arbejder på at etablere et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, et projekt til mindst 200 millioner kroner. Lørdag var kulturminister Joy Mogensen forbi med de første tre mio. kr.

Siden sommeren 2018 er der blevet arbejdet med at etablere et H. C. Andersen Art Center i en af udlængerne på Lerchenborg Gods. I alt 3000 kvadratmeter til en samlet pris på mindst 200 millioner kroner.

For mange lyder det som et meget vildt projekt, men det er ganske vist, den selvejende institution H. C. Andersen Art Center har lejet de lokaler på Lerchenborg Gods, der tidligere bl.a. husede det populære julemarked.

Det er Susanne Weihe, der til dagligt handler med kunst, og er bosat i Holbæk, som står bag idéen til det store projekt, og nu kommer der mere liv i projektet, Kulturministeriet har netop frigivet tre mio. kr., som bl.a. skal bruges til forundersøgelser og arkitekttegninger.

Lørdag eftermiddag var kulturminister Joy Mogensen så forbi Lerchenborg Gods for og se bygningerne, og her fik hun en rundvisning og fik endnu mere information om det store projekt, som hovedsageligt skal financierers af fondsmidler.

”Pengene skal bruges til modning af projektet, vi skal tale med nogle arkitekter, der skal slås nogle streger og der skal ansøges fonde, så der går lang tid endnu før der bliver noget at se, men der foregår rigtigt meget bagved,” fortæller Susanne Weihe.

Med til gennemgangen af lokalerne var også formand for Kultur- og Fritidsudvalget Ole Glahn, direktør i Kalundborg Kommune Michel van der Linden, og borgmester Martin Damm.

”Jeg kommer jo i dag fordi det skitseprojekt jeg har set, virker interessant, det der bliver den store opgave nu, er jo at få fundet noget finansiering fra fonde, og så er det jo rigtigt stærkt at kommunen også er her og bakker op, men det bliver spændende og se hvor det ender, det ender aldrig der hvor man har planlagt det,” sagde Joy Mogensen efter gennemgang af lokalerne på Lerchenborg.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0