AnnonceLuk annonce
Minister besøger Kompetencecenter for Demens

20-09-2018

Kalundborg Kommune har længe arbejdet målrettet med det gode og værdige ældreliv - også for demente. De skal opleve deres hverdag som tryg i et hjemligt og rart miljø. Det skal ældreminister Thyra Frank se nærmere på, når hun 28. september besøger Kompetencecenter for Demens, Nyvangsparken i Kalundborg.

"De pårørende og medarbejderne på Nyvangsparken er utroligt vigtige for at skabe et så trygt miljø, at de ældre kan fortsætte et liv, der i så høj grad som muligt ligner det, de havde før de kom på plejecenter. Nyvangsparken er et rigtigt godt eksempel på, at det kan lade sig gøre, og det glæder jeg mig til at være med til at vise ældreministeren", siger Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Nyvangsparken arbejder målrettet med både aktiviteter for beboerne, inddragelse af deres pårørende og fastholdelse af personalet gennem efteruddannelse og medindflydelse på både arbejdstider, indretning af arbejdet og medarbejderdrevne initiativer.

Nyvangsparkens beboere kan få både individuelle muligheder og aktiviteter, der er sociale. Aktiviteterne opstår ofte i tæt kontakt med de pårørende og er alle målrettet borgere med demens, f.eks. biograf, mandeklub, musik, gymnastik, banko, fælles brunch, vild med dans, petang og gudstjeneste. Medarbejderne driver også initiativer, som ministeren vil opleve under sit besøg. Bl.a. er der åbnet en 'købmandsforretning', hvor beboerne kan købe små dagligdagsting, ligesom der er oprettet en fredagsbar, som er en stor succes blandt beboerne.

Nyvangsparkens ledelse arbejder desuden målrettet med inddragelse af medarbejderne, så de har indflydelse på f.eks. deres egen arbejdstid og opgaver i teams. Det har givet et stærkt sammenhold på arbejdspladsen og mærkbart øget tilfredsheden blandt de ansatte.

”Alle medarbejdere får enten kurser eller efteruddannelse, som er målrettet demensspecialet. Og de er rigtigt dygtige på Nyvangsparken. De kan håndtere komplekse situationer med øje for at styrke beboernes sammenhold, sociale evner og forebygge ensomhed", siger Peter Jacobsen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0