AnnonceLuk annonce
Militarystævne - en våd omgang i solskin

16-04-2017

Stort militarystævne i Kalundborg påskedag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens NIelsen

Stort militarystævne hos Team Cep/Stald Jørgensen i Kåstrup, påskedag, hvor der blev kæmpet i både dressur, ridebanespring og terræn.

Ryttere fra hele norden, Sverige, Norge, Finland og Danmark, var påskedag samlet i Kåstrup, Strædet 4 hos Team Cep/Stald Jørgensen til et stort military stævne.

Stævnet havde omkring 150 ryttere til start i de tre military discipliner, dressur, ridebanespring og terræn.

Søndagen startede fra morgenstunden med dressur og ridebanespringning på det flotte anlæg hos Mikkel Jørgensen på Strædet i Kåstrup.

Efter middag var ridning på den store terræn bane på Gåsetoftevej, et flot anlæg som imponerer alle, både de danske og udenlandske deltagere.

Stævnet i Kalundborg blev afviklet i flot solskin, men lørdag kom der en del regn, og det gjorde alle banerne og områderne omkring meget våde. I går eftermiddag skrev Team Cep/Stald Jørgensen, flg. på deres Facebookside,

”Det vil være en god ide at låne en firehjulstrækker eller et bæltekøretøj og montere badevinger på sin hest, fordi... ja det har regnet og ja der loves mere vand, det vil betyde at parkeringsforholdene bliver yderst vanskelige og ja grusbaner såvel som græsbaner er våde og ja terrænbanen er flot, men den er også våd. og ja i må ride efter forholdene”. 

Der blev dog ikke brug for badevinger til hestene, men ingen tvivl om at det våde tærren blev en udfordring for deltagerne.

Klar til mere military

Påskens store arrangement hos Team Cep/Stald Jørgensen, er det ene af klubbens militarystævner i år. Næste stævne er det store internationale militarystævne. Kalundborg Horse Event. som finder sted den 9-11 juni 2017, så sæt allerede nu kryds i kalenderen til tre dage med heste og ryttere fra bl.a. Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Danmark.

Fakta:

Military er den danske betegnelse for en gammel militær gren indenfor ridesporten, som sætter hesten på prøve i udholdenhed og mod, og rytteren i mod og kundskaben i at mestre sin hest.

Et militarystævne er tredelt: Dressur, ridebanespringning og udholdenhed. Rækkefølgen kommer an på, hvor mange dage stævnet strækker sig over.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0