AnnonceLuk annonce
Missionen er bæredygtighed

10-04-2021

De to grundlæggere af Mewalii, Simone Westergaard fra Kalundborg og Frederikke Dahl er nu næsten klar med en prototype af deres miljøvenlige trusseindlæg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Simone Westergaard, der er studerende på Idræt og sundhed ved SDU samt Frederikke Dahl, der er nyuddannet diplomingeniør i Integreret Design fra SDU, har fået en idé. Idéen fik de tilbage i 2019, og de har arbejdet på den lige siden. De stiftede virksomheden Mewalii, gik i gang med at designe et miljøvenligt trusseindlæg, og nu er de faktisk der, hvor de kan fremvise en prototype af deres idé.

I sidste uge fik Simone Westergaard og Frederikke Dahl, der står bag virksomheden Mewalii, deres prototype på et miljøvenligt trusseindlæg sammensat, og de to idérige kvinder glæder sig over, at være kommet så langt i processen.

Vi har fået lavet en prototype, og som det ser ud nu, mangler vi blot limen, der skal få trusseindlægget til at sidde fast i trusserneDet er klaret med hjælp fra vores seneste Crowdfunding samt en investor. Nu er næste step at få prototypen industrielt produceret, hvilket vi søger støtte til. Denne gang er det gennem Coop Crowdfunding, hvor vi er nået over 85% allerede,” fortæller Simone Westergaard.

Missionen er bæredygtighed

Mewaliis mission er at udvikle de mest bæredygtige engangsbind, som er bionedbrydelige. Samtidig vil de to kvinder gøre det nemt at handle bæredygtigt, og derfor vil bindene blive solgt på abonnement gennem et pick’n mix koncept. Almindelige hygiejnebind består i dag hovedsageligt af bomuld og plastik, hvilket er to meget miljøbelastende materialer. Alene for at producere 1 kg bomuld bruges over 5.000 liter vand, store mængder pesticider og insektmidler, klor til blegning samt en lang transport, da bomuld kun kan gro i tropiske og subtropiske områder. Det vil Simone Westergaard og Frederikke Dahl ændre på. Derfor laver de et engangsbind uden bomuld og plastik. De bruger en anden plantefiber, som lever af regnvand, ikke har brug for skadelige kemikalier, dyrkes i Europa og har en bedre absorberingsevne en bomuld.

”Bindet kommer altså til at ligne et helt almindeligt bind, som du kender det i dag, bare lavet af bæredygtige materialer. De bliver både bløde og fri for parfume. Prisen bliver også inden for de priser, som er på markedet i dag,” fortæller Simone Westergaard.

Næsten i mål 

Men det er et stort projekt, de to kvinder har iværksat, og de har derfor brug for støtte til at starte en industriel produktion. Med en industriel produktion på plads kan de efterfølgende starte ansøgningsprocessen til certificeringer. Målet er, at få Svanemærket på deres produkter.

”Vi er næsten i mål med vores crowdfunding hos Coop, så vi er meget spændte,” fortæller Simone Westergaard,

Her kan man få mere information om Coops crowdfunding:   https://crowdfunding.coop.dk/project/1178/description

Når Mewalii har lanceret trusseindlæggene/bindene, vil firmaet arbejde videre med produkter som tamponer og inkontinensprodukter. På sigt skal produkterne produceres i Danmark, men til at begynde med bliver det nok Spanien, da det er her, der er muligheder mht. produktionsanlæg.

Mewalii

Mewali betyder selv tak på balinesisk. Pigerne har tilføjet et ekstra “i” fra det engelske “I”, og tilsammen betyder det, at man kan takke sig selv for at hjælpe til et grønnere miljø, når man bruger Mewaliis produkter. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0