AnnonceLuk annonce
Unikt projekt til 640.000 kr. i Raklev Kirke

03-11-2016

Den anerkendte kunstner Maja Lise Engelhardt skal stå for at fremstille fire nye messehagler til Raklev Kirke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et støttegruppe under Raklev Kirke er gået i gang med at finde penge til fire nye messehagler, et projekt til 640.000 kr., det halve af pengene er i hus.

En støttegruppe under Raklev Kirke har i et stykke tid arbejdet med et projekt med at finde penge til fire nye messehagler, onsdag eftermiddag informerede kirken om det store og unikke projekt til hele 640.000 kr.

”Ønsket om de nye messehagler udspringer af kirkens renovering som blev færdig i 2010 hvor vi bl.a. fik den fine glasmosaik af Maja Lise Engelhardt, og som også har stået for farvevalget ved renoveringen af kirkerummet, og som et efterarbejde kunne messehaglerne understrege gudstjenestens fest, glæde og det som vi samles om i et kirkerum som ikke er præget af så mange dekorationer”, sagde sognepræst Helle Brink i sin velkomst.

Opgaven med at fremstille de fire messehagler er lagt i hænderne på den anderkendte kunstner Maja Lise Engelhardt.

”Jeg har valgt et uldent dobbeltvævet stof til hovedstoffet på haglerne og selvfølgelig i de farver som det liturgiske kirkeår kræver”, forklarede Maja Lise Engelhardt, som også kunne oplyse at messehaglerne væves i Paris hos Atelier 3, som er et at Europas fineste væverier, syningen foretages af Annette Freifelt, som er Kgl. Hofleverandør.

Mangler godt 300.000 kr.

Menighedsrådet ved Raklev Kirke har fået tilsagn fra Aage og Johanne Louis-Hansens Familiefond om 300.000 kr., mod at de selv finder resten af pengene, så nu søges der andre fonde, ligesom store virksomheder i området kontaktes for at skaffe det resterende beløb.

Maja Lisa Engelhardt har doneret et litografi, der forestiller en rose, litografiet er fremstillet i 125 eksemplarer og sælges for kr. 500 pr. stk, til støtte for messehagel projektet.

Præsenteres til påske

I 2017 fejres 500-året for reformationen, hvor Martin Luther gjorde op med den katolske

kirke og satte nyt fokus på kristendommens befriende budskab. Faktisk er Raklev Kirke, bygget i 1547, som den første landsbykirke bygget efter reformationen i Danmark. Menighedsrådet håber derfor at de fire messehagler kan præsenteres til påske 2017

Messehagel er den overklædning, præsten bruger foran alteret under gudstjenesten i folkekirken.

Har du set vores nye side om Bil-Bolig-Butik - KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0