AnnonceLuk annonce
Mere kompetence til Kalundborg Havn.

03-12-2018

Læserbrev:

Mere kompetence til Kalundborg Havn.

I Nordvestnyts tillæg, ErhvervsAvisen, den 22. november 2018 og i selve avisen 27. november kunne man læse om de bestræbelser, som Kalundborg Havn for tiden udviser for at få udlejet arealerne på Ny Vesthavn, der skal stå klar til marts næste år. Intet tyder på, at bestræbelserne indtil nu har båret frugt, selv det tidligere omtalte ”letter of intent” har tilsyneladende endnu ikke udmøntet sig til en konkret aftale. Men havnebestyrelsesformanden, Martin Schwartzbach, er fortrøstningsfuld, må man forstå på den seneste artikel om et møde mellem havnen og dens samarbejdspartnere.

Man har på flere tidligere indlæg i bl.a. Nordvestnyt forstået, at beslutningsgrundlaget for at iværksætte Ny Vesthavn og for, at Kommunalbestyrelsen vedtog at stille en kommunal garanti på 220 mio. kr., var udsigter til, at Kalundborg Havn kunne overtage Københavns Havns containertrafik og tillige få andel i krydstogttrafikken til København, da havnen derinde dels ville opgive containerterminalen dels skulle mangle kapacitet til krydstogt. Efterfølgende synes ingen af disse forudsætninger at have været til stede på noget tidspunkt.

I ErhvervsAvisen oplyste Havnedirektør Bent Rasmussen, at der nu bliver ansat en ny salgschef til at styrke salget indenfor alle segmenter af virksomheden. På et tidspunkt i denne sommer kunne man læse et stillingsopslag til dette job. Det var virkelig noget af en tusindkunstner, der blev søgt efter. Og nu skulle der altså være fundet en kandidat. Man må spørge: Er opgaven med at få udlejet Ny Vesthavn vokset havnedirektøren og hans stab af krydstogtskoordinator, container manager, specialkonsulent osv. over hovedet? Har kompetencerne på havnekontoret slet ikke slået til? Er det en erkendelse havnedirektøren selv er nået til, eller udspringer initiativet fra havnebestyrelsen, der jo tæller adskillige kommunalbestyrelsesmedlemmer? Det kan næppe være billigt nu også at ansætte en salgschef – alene stillingsbetegnelsen, men også beskrivelsen fra jobannoncen, taler for, at jobbet er i den tungere del af lønskalaen.

Havnens årlige resultater gennem de sidste mange år, svarer hverken til omkostningerne eller til den investering, som Ny Vesthavn er. Det bliver meget spændende at se, hvad den nye salgschef kan udrette, så kommunen og dens skatteborgere ikke til sidst bliver økonomisk sorteper i dette storstilede projekt. Man burde måske kigge lidt nøjere på havnebestyrelsens kompetencer.

Jan Fich

Sct. Olaigade 20

KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0