AnnonceLuk annonce
Mere end 700 løb for en god sag

14-11-2017

Børn havde mulighed for at smøre en sund madpakke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Tirsdag var det ’World Diabetes Day’, det markerede Novo Nordisk med løb og information.

Mere end 700 løbere, unge som ældre, var med da starten gik til ’World Diabetes Løbet’ tirsdag sidst på eftermiddagen, og det er ny rekord på det årligt tilbagevendende arrangement.

Verdensdiabetesdagen er en global kampagne, som prøver at skabe opmærksomhed omkring diabetes. På verdensplan har ca. 415 millioner diabetes, derfor gøres der en aktiv indsats for at informere om sygdommen, også i Kalundborg hvor Novo Nordisk, traditionen tro, arrangerede motionsløb med start og mål på Torvet.

Det var Kalundborg Løbeklub (KIF) der stod for afviklingen af motionsløbet der bød på ruter på henholdsvis fem og 10 kilometer.

Sundhedstelt

På Klostertorvet var opstillet et stort telt hvor der var en række af tilbud, bla med information om sundhed, motion, smagsprøver på friskpresset juice, lækkerier fra Ubberup Højskole, og som noget nyt var der mulighed for at børn kunne lave sig en sund madpakke, en event som Ubberup Højskole også stop bag.

Verdensdiabetesdagen blev introduceret for første gang i 1991 af International Diabetes Federation (IDF) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som en reaktion på det øgende antal af mennesker, der rammes af diabetes. Dagen markeres den 14. november hvert år.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0