AnnonceLuk annonce
Mere end 50 år som frivillig i Røde Kors

10-03-2017

Herdis Rasmussen i Røde Kors butikken i Ubby. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I mere end 50 år har Herdis Rasmussen, Ubby, brugt stort set al sin fritid som frivillig for Røde Kors, nu trapper hun ned for lederfunktionerne, men fortsætter som frivillig.

Herdis Rasmussen fra Ubby må betegnes som en sand ildsjæl, i mere end 50 år har hun arbejdet som frivillig i Røde Kors, de første år, fra 1965 til 1970, var det som samaritter i Fuglede Samarit Forening, men det var Herdis der stod i spidsen da Røde Kors blev oprettet i Hvidebæk i 1970. Protokollen fra dengang findes stadig, og der står Herdis Rasmussen på alle sider, Herdis har nemlig siddet uafbrudt i bestyrelsen lige siden 1970, endda flere år som formand, og hun sidder faktisk stadigvæk i bestyrelsen, men er på valg til næste år, og så er det tid til at trappe ned, helbredet er ikke hvad det har været for den 79-årige ildsjæl.

Startede forretning

Herdis Rasmussen stod i spidsen da den første Røde Kors genbrugsbutik blev åbnet på Hovedgaden tilbage i 1988, en butik der bestod frem til 1997. For 15 år siden blev den nuværende butik så åbnet på Torvet i Ubby, her er der i dag 25 frivillige tilknyttet.

Herdis Rasmussen har også stået i spidsen for salg af priklotteri, strandrensning, tøjindsamling og opstart af en nørkleklub.

På spørgsmålet om hvordan man kan blive ved så længe siger Herdis Rasmussen beskedent, ”Jeg har altid set sådan på det, at der skal være nogen der kommer”, og det er da også Herdis der møder ind først og laver kaffe når bestyrelsen samles.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre at bruge så meget fritid igennem så mange år hvis familien er indforstået.

”Der var ingen der sagde noget, de har ikke brokket sig, der var ingen sure miner, og så er jeg er aldrig gået hjemme fra uden at der har været lidt mad til familien”, fortæller Herdis Rasmussen.

Frække blade og et gebis

Igennem så mange år har der selvfølgelig været mange sjove oplevelser. I den gamle protokol kan man bl.a. læse at Herdis Rasmussen på en generalforsamling siger, ”Vi har fået en fået en container uden foran forretningen til tøjindsamling, der komme meget sjovt i containeren, lige fra halm, papir, frække blade og sågar et gebis”.

En af de andre lidt specielle oplevelser igennem så mange år var, da Storebæltsbroen blev åbnet for kørende trafik tilbage i 1998, her var Herdis Rasmussen en del af arrangementet, hun solgte nemlig pølser, sammen med en lang række af andre Røde Kors frivillige.

Herdis Rasmussen fortsætter helt sikkert mange år endnu som frivillig for Røde Kors, men det bliver på lavt blus, de mange lederfunktioner er overdraget til andre ildsjæle som vil gøre en forskel, men der er ingen tvivl om at lige netop Herdis Rasmussen er i en klasse helt for sig selv, der er ikke mange som når at være i bestyrelsen i 50 år for den samme forening.

Herdis Rasmussen er blevet tildelt 50-års nålen fra Røde Kors, dem er der helt sikkert ikke delt mange ud af.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0