AnnonceLuk annonce
Mere borgernær sygepleje i Kalundborg Kommune

12-11-2020

Fra venstre er det det, Frida Nielsen, Stine Lindqvist, Bitten Nielsen og Pernille Hansen. Foto: Kalundborg Kommune.

I dag den 11. november dimitterede fire nye dygtige special- sygeplejersker i Kalundborg Kommune. Med et speciale i Borgernær Sygepleje ser dimittenderne frem til at gøre en endnu større forskel for ældreplejen i kommunen.

Hvor der er vilje, er der vej. Til trods for Corona restriktioner og en travl hverdag har fire sygeplejersker fra Kalundborg Kommune haft modet og styrken til at gennemføre specialuddannelsen i Borgernær Sygepleje, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemedddelelse.

Med den nye titel, specialsygeplejerske, kan Bitten Nielsen, Frida Nielsen, Stine Lindqvist og Pernille Hansen se frem til at bruge deres nye viden og kompetencer til at sikre borgere den bedst mulige sygepleje og behandling.

”Kommunen har været helt vildt god til at give os plads til at studere og fokusere på vores eksamen. Kalundborg Kommune er et forbillede for de andre kommuner. Det er skønt, at vi har fået den her mulighed for at udvikle vores kompetencer, så vi kan tilbyde vores borgere borgernær sygepleje. Vi glæder os til at anvende alt det, vi har lært, i praksis” , siger Bitten Nielsen.

Til dagligt arbejder Bitten Nielsen og Frida Nielsen, som centersygeplejersker i kommunen.   Bitten tilbringer sine arbejdsdage på Jernholtparken, mens Frida arbejder på Raklev Plejecenter og Plejecenter Loch Ness. Stine Lindqvist arbejder som områdesygeplejerske i  Fritvalgsordningen, og sidst men ikke mindst arbejder  Pernille  Hansen  som primærsygeplejerske i den Kommunale Sygepleje Nord.

Høj prioritering  af kompetenceudvikling i  Kalundborg Kommune.

”Stort tillykke med den velfortjente titel til Bitten, Frida, Stine og Pernille , som slutter sig til de andre fire specialsygeplejesker i kommunen. Det er fantastisk, at hele otte sygeplejersker i den kommunale sygepleje og på plejecentrene i Kalundborg Kommune er efteruddannet i Borgernær Sygepleje. De bidrager til at løfte den faglige kvalitet og udvikle sygeplejen til både borgere, pårørende og samarbejdspartnere i det regionale regi og i lægepraksis," fortæller Karin Graff Gergelyffy, områdechef for Integrerede Pleje Nord, og fortsætter,

I Kalundborg Kommune er vi stolte af, at kompetenceudvikling prioriteres så højt, som tilfældet er her i kommunen. Politisk er der netop vedtaget en omfattende kompetenceudviklingsplan for alle medarbejdere i Ældreområdet, der sikrer, at både SOSU -medarbejdere og sygeplejersker bliver endnu dygtigere til at arbejde med strategierne ’Det Nære Sundhedsvæsen’ og ’Det Gode  og Værdige Ældreliv’.

Specialuddannelse i Borgernær Sygepleje

De fire sygeplejersker har taget specialuddannelsen i Borgernær Sygepleje på professionshøjskolen ABSALON. Formålet med uddannelsen er at udvikle sygeplejerskernes kompetencer, så de kan varetage sygepleje i komplekse og ustabile patientforløb med særligt ansvar for kvalitet og samarbejde. Uddannelsen er rettet mod sygeplejersker, der er ansat i kommunen. Den udbydes i et samarbejde mellem professionshøjskolen og Kommunernes Landsforening.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0