AnnonceLuk annonce
Mere attraktivt at udleje sommerhuse i Kalundborg

02-10-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Regeringen fremlagde i sidste uge en ny turismestrategi. Strategien indeholder flere tiltag, der, ifølge Campaya.dk, der er et af Danmarks største sommerhusudlejningsbureauer, er positive for turismeindustrien i Kalundborg.

Henover sommeren har det været tydeligt, at der har været enorm stor efterspørgsel på sommerhusene i Kalundborg området, og ligefrem decideret sommerhusmangel i perioder hen over sommeren. Derfor mener sommerhusudlejer Campaya,dk, at den nye turismestrategi god for bl.a. Kalundborg.

”Vi mener, at det er særligt positivt, at der lægges op til en liberalisering af planloven, så det bliver lettere at etablere sommerhuse i de populære områder tæt ved kysten. Sommerhusene tæt ved kysten i Kalundborg kommune er ekstremt efterspurgte, og det vil helt sikkert tiltrække flere turister til området, hvis der kommer flere af de populære sommerhuse. Vi kan sagtens leje mange flere af den slags sommerhuse ud,” siger kommunikationsmedarbejder Jesper Kruse og fortsætter:

”Herudover ser vi det også som meget positivt, at der lægges op til en forhøjelse af bundfradraget på udlejningen af sommerhuse med 5000 kroner, så en større del af lejeindtægten bliver skattefri. Det gør det mere attraktivt for sommerhusejerne at leje deres huse ud. Det er et enormt vigtigt indsatsområde.”

I Kalundborg kommune er der et meget stort antal sommerhuse, der ikke lejes ud, men kun bruges privat. Det til trods, at mange står ubenyttet hen i lange perioder.

”Det er enormt uhensigtsmæssigt, når efterspørgslen samtidig er så massiv. På sigt kunne vi derfor også godt tænke os, at bundfradraget blev hævet yderligere for at skubbe endnu mere i den rigtige retning,” siger Jesper Kruse.

Sommerhussøgemaskinen Campaya.dk udlejer sommerhuse på tværs af de danske udlejningsbureauer. Internetportalen har mere end 25.000 sommerhuse i Danmark, og er således en af landets største sommerhusudlejere.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0