AnnonceLuk annonce
Meny sætter fokus på ensomhed

06-08-2020

Linda Larsen, aktivitetsleder af Værket i Kalundborg, sammen med Meny købmand Peter Egebæk. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I hele uge 33 vil der være fokus på ensomhed i Meny Kalundborg i samarbejder med Røde Kors – Værket i Kalundborg.

Ensomhed er ikke kun et alvorligt problem blandt ældre og unge – godt 150.000 danskere mellem 30-60 år oplever ensomhed i en grad, så deres helbred kan tage alvorlig skade. Det forsøger foreningen værket under Røde Kors at gøre noget ved.

I hele næste uge (uge 33) sættes der fokus på ensomhed hos Meny i Kalundborg, som hver gang de sælger et af deres populære ciabattabrød, doneres et beløb til Værket.

”Vi fik en henvendelse fra Linda Larsen (aktivitetsleder af Værket i Kalundborg) om vi ville være med til at sætte fokus på ensomhed, og det vil vi gerne støtte op om, vi har så valgt, at det er vores bageri som er i fokus, så derfor laver vi et brød med et hjerte på, et ciabattabrød, i øvrigt vores mest solgte brød, det sender et signal om omsorg og vi sender så et beløb direkte videre til Værket,” fortæller købmand Peter Egebæk.

På selve brødposen sættes også et lille mærke der fortæller om Værket, der er flyers ved alle kasser og medarbejderne vil også gå med et badges, samtidig vil Linda Larsen være i for området lørdag d. 15. august for at informere om Værket, der er et netværk for folk med ensomhed.

”Jeg har en drøm om, at Værket kan være til, at ensomhed ikke bliver et tabu i Kalundborg, og det er derfor jeg arbejder så hårdt for det, for jeg synes ikke det er fair. Det er jo ikke kun de skæve eksistenser, men også helt almindelige mennesker som måske både er gift og har hund og bil, som oplever ensomhed," fortæller Linda Larsen.

Værket opstod i 2018 i Kalundborg, og er et tilbud til voksne, der oplever langvarig ensomhed, og som har mod på at møde andre mennesker og styrke deres netværk. Værket er opstået ud fra et ønske om at skabe et konkret og virkningsfuldt tilbud til voksne midt i livet, der savner andre mennesker i deres liv. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0