AnnonceLuk annonce
Gin er in - som aldrig før

29-01-2017

Blandt de mange Gin, der er på hylden i Meny, er bl.a. Hernö Gin fra Sverige, der i 2016 er kåret som verdens bedste Gin.

Af Jens Nielsen

Gin er for alvor på vej tilbage som danskernes foretrukne spiritus i cocktails. Der er mange smagsvarianter, og et stort udvalg af high-end mærker. Hos Meny på Nørre Alle i Kalundborg er der omkring 30 forskellige Gin på hylderne.

Langt de fleste kender en Gin-Tonic som en Gordons Gin med Schweppes tonic water, men de sidste par år er der nærmest skyllet en Gin bølge ind over landet, og i dag findes der Gin og tonicvand i mange varianter, kvaliteter og prisklasser. Hos Meny i Kalundborg rider man med på bølgen, og har fået mulighed for at forhandle en lang række af Gin mærker,  som normalt kun findes hos de bedste vinhandlere.

”Vi har nok omkring 30 forskellige Gin på hylderne, eksklusive Gin fra små destillerier, hvor alt er lavet i hånden, selv udformningen af flasken er gennemtænkt. Samtidig er tonic ikke bare tonic. Vi har en række nye tonicvand af meget høj kvalitet, her spiller både kulsyre og surhed ind. Gin og Tonic bliver til en smagsoplevelse, der er fantastisk, ja nærmest enestående, og det er ikke bare noget, jeg siger”, fortæller Kewin Busse, der er vinmand i Meny.

Gin fra de stejle skrænter på Røsnæs

Blandt de mange Gin, der er på hylden hos Meny, er bl.a. Hernö Gin fra Sverige, der i 2016 er kåret som verdens bedste Gin. Men også lokalt findes der Gin af god kvalitet. Dyrehøj Vingård på Røsnæs fremstiller RÖS Gin, som i følge Kewin Busse, inden længe, også kommer på hylderne i Meny.

Blandt de varer, der allerede er på hylderne er bogen ’Gin, Tonic og Tilbehør’. Bogen er skrevet af Iben Diamant, der står bag bloggen WhyNotGin.

Kewin Busse har i øvrigt den helt rigtige opskrift til en perfekt Gin-Tonic,

”Man fylder et godt bredt glas med isterninger, herefter hældes 5 cl. Gin og 10 cl. tonicvand af god kvalitet”, fortæller vinmanden, som lover, at der inden længe arrangeres en Ginsmagning i forretningen på Nørre Alle.

Fakta:

Gin, som er en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre, kommer oprindeligt fra Holland. Opfindelsen tilskrives professor i medicin, Fransiscus Sylvius, der i 1600-tallet benyttede alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod nyresmerter.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0