AnnonceLuk annonce
Meny Kalundborg har fokus på klimaet

16-07-2020

Nyt system hos Meny betyder en markant mindre CO2 udledning. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Meny i Kalundborg er med i klimakampen. Nyt system betyder, at forretningen fremadrettet kan spare miljøet for minimum 52 ton CO2 udledning om året.

Meny i Kalundborg har fokus på klimaet. Fremadrettet sparer butikken miljøet for udledningen af minimum 52 ton CO2 om året. Forretningen fik, i 2019, monteret et energistyringssystem med måleudstyr, der overvåger strømforbruget, og det betyder altså en markant mindre udledning af CO2. Målingerne viste bl.a., at butikken kunne reducere el-forbruget. Den øgede opmærksomhed gør, at der nu bruges 250.000 kWh mindre end før, hvilket svarer til strømforbruget i 57 parcelhuse, beboet af to voksne og to børn.

Stolt over at kunne bidrage

I forbindelse med en større udskiftning af køl og frost i butikken i efteråret 2019, blev der samtidig foretaget energioptimering af de installationer, der slugte meget energi. Købmand Peter Egebæk er glad for at kunne bidrage til, at færre CO2 udledes.

”Vi er stolte af på den måde at bidrage til reduktionen af klimaaftrykket. Justeringerne på vores anlæg og adfærdsændringerne i det daglige skaber besparelser til gavn for miljøet, men også for butikkens økonomi,” siger købmand Peter Egebæk.

Overvågningen af el-forbruget er i princippet det samme, som når en løber benytter et sportsur, der måler puls, blodtryk og kalorieforbrug. Udstyret bliver monteret i tilknytning til butikkens hovedtavle, og aflæser automatisk forbruget af strøm i forskellige dele af butikken. Det nye udstyr og indsigten i forbruget giver samtidig købmanden mulighed for hurtigt at opdage uhensigtsmæssigheder og defekter ved fx køle- og fryseudstyr, ventilationen eller belysningen uden for butikken. 

658 ton CO2 på landsplan

Energioptimeringen er gennemført i samarbejde med købmandsfonden KFI, der har finansieret projektet via en uddeling. KFI har indtil nu hjulpet 100 butikker over hele landet med at nedbringe elforbruget. På landsplan har det resulteret i fremtidige besparelser på 3,3 mio. kWh om året. Det svarer til 658 ton C02 eller forbruget af strøm i cirka 700 parcelhuse.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0