AnnonceLuk annonce
Mentalrapport: Tændstikmanden var sindssyg

17-04-2019

Af Jens Nielsen

Anklagemyndigheden mener, at den 52-årige mand fra Kalundborg, som omtales som ’tændstikmanden’ skal have en dom til behandling på en psykiatrisk afdeling, og at den skal gøres tidsubestemt.

Anklageskriftet mod den 52-årige mand fra Kalundborg, der omtales som ’tændstikmanden’, omhandler hele 145 punkter, bl.a. hærværk mod flere hundrede låse samt trusler mod politiet.

I en lang periode var institutioner, virksomheder og kontorer i Kalundborg plaget af hærværk. I langt de fleste tilfælde var fremgangsmåden den samme; dørlåse var blevet ødelagt ved, at tændstikker eller lignende var stukket ind i låsen.

Den 52-årige mand blev anholdt den 19. oktober sidste år, hvor vagt Michael Petersen fra Team Safety tog ’tændstikmanden’ på fersk gerning. I dag onsdag vidnede Michael Petersen så i retten i Holbæk, hvor han forklarede sin version af historien.

Tiltalte var sindssyg

Den tiltalte har tidligere fået sådan en dom på fem år, der senere blev udvidet med to år, men behandlingsdommen stoppede i 2017, skriver TV2 Øst.

Ifølge den mentalundersøgelse, der er lavet af den tiltalte, har han ikke ville tage sin medicin siden 2017. Rapporten konkluderer samtidig, at den tiltalte er sindssyg, og at han også var det på gerningstidspunktet.

Retssagen mod den 52-årige mand løber over adskillige dage og begyndte 1. april. Der forventes at falde dom den 1. maj, hvor anklagemyndigheden mener at den 52-årige skal have en dom til behandling på en psykiatrisk afdeling, og at straffen skal gøres tidsubestemt, oplyser TV2 Øst.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0